Simav’da 26 Fırına Yeni Nesil Ekmek Denetimi

Kütahya Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını yeniden...

Kütahya Simav İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ekmeklerdeki tuz ve kepek oranını yeniden düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçede faaliyet gösteren 26 fırında denetimlerini artırdı.

Sofraların vazgeçilmezi ekmeğin tüm Türkiye’de olduğu gibi Simav’da da daha az tuzlu ve daha bol kepekli olarak hijyenik şartlarda üretilip satışına başlandığına vurgu yapan İlçe Müdürü Ali Ceylan, fırıncıların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayınladığı yeni tebliğe uygun üretim yapıp yapmadıklarını Ziraat Mühendislerinden oluşan kontrol görevlileri ile belirli bir program dahilinde sürekli bir şekilde denetlediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Tebliğin yürürlüğe girdiği 1 Temmuz 2012 tarihinden bu yana ilçe genelinde ekmek üretimi yapan 26 fırında yaptıkları denetimlerde kurallara uymayan bir fırına 5996 sayılı kanunun ilgili hükümlerine göre asgari teknik ve hijyenik şartları muhafaza etmediği gerekçesiyle 5 bin 800 TL para cezası kestiklerini dile getiren Ceylan, “İlçe Teşkilatımızın bünyesinde görev yapan Ziraat Mühendisleri Murat Tokdemir ve Ahmet Acun’dan oluşan kontrol ekibimiz bu günlerde denetimlerini yoğunlaştırdı. Tebliğe uymayan işletmelere taviz vermiyoruz” dedi.

Kontrol mühendislerinin denetimlerde ekmek üretiminde tuz ve kepek oranlarının yanı sıra üretim ve taşıma araçları ile satış noktalarının hijyen şartlarına uygunluğu ve işletme kayıt belgesi konularını da incelediğine vurgu yapan Ceylan, tebliğe aykırı üretim yapanlara 5996 sayılı yasanın ilgili hükümlerine göre 11 bin 875 TL’ye kadar idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Ceylan, “Denetimlerimiz aralıksız sürecek. Bu hususta hiçbir işletmeye taviz yok” dedi.

Reklam
Reklam

Alınan bilgiye göre Simav’da faaliyet gösteren 26 fırında günlük 20 bin civarında ekmek üretilip satışa sunuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: