Simav'da çiftçinin emekli maaşının kesildiği iddiası -Maaşı kesilen Gerenkaya: "Maaş almak bir yana bankadan çektiğim krediyi nasıl ödeyeceğimizi düşünüyorum"

Simav ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 7 ay önce emeklilik hakkı kazanan kişi, hesaplamada yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle emekliliğinin iptal edilip

Simav ilçesinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 7 ay önce emeklilik hakkı kazanan kişi, hesaplamada yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle emekliliğinin iptal edilip maaşının kesildiğini iddia etti.

İlçeye bağlı Yaykın beldesinde yaşayan Tevfik Gerenkaya (65), gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Tarım Sigortasından emeklilik hakkını kazanabilmek amacıyla SGK Kütahya Müdürlüğü'ne başvurduğunu, emekli olabilmesi için çeşitli belgeler ile 21 bin 500 lira para istendiğini söyledi.

İstenen paranın 15 bin lirasını bir bankadan 72 ay vadeli kredi çekerek, 6 bin 500 lirasını da büyükbaş hayvanlarını satarak temin edip ödediğini belirten Gerenkaya, daha sonra 530 lira maaşla Tarım Bağ-Kur'lusu olarak emekli edildiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Gerenkaya, 7 aydır düzenli olarak aldığı emekli maaşının kesildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"SGK, bazı belgelerde yanlışlık yapıldığı gerekçesiyle emekliliğimin iptal edilip maaşımın kesildiğini belirten yazıyı gönderdi. Şimdiye kadar aldığım maaşların tutarını istediler. Derme çatma evde kalp rahatsızlığı bulunan eşimle zor şartlarda yaşıyoruz. Maaş almak bir yana bankadan çektiğim krediyi nasıl ödeyeceğimizi düşünüyorum. Bu parayı ödemem mümkün değil. Emekliliğime güvenerek krediyi çekmiştim. 530 liralık maaşımın 310 lirası kredi ödemesi için bankaya aktarılıyordu. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. SGK, benim adına yatan 15 bin liralık krediyi bankaya iade etsin."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: