Simav'da Çifte Şölen

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nda hem mezuniyet töreni,...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'ne (DPÜ) bağlı Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu'nda hem mezuniyet töreni, hem açılış yapıldı. Çifte şölen renkli görüntülere sahne oldu.

Simav Teknik Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu Muradınlar Kampusu'nda gerçekleşen mezuniyet ve İstanbul'da eczacılık yaparak geçimini sağlayan Simavlı Süleyman Oğuz Akın isimli bir hayırsever tarafından yaptırılan Eğitim Bloku'nun hizmete açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Reklam
Reklam

Törenlere Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, Hayırsever Eczacı Süleyman Oğuz Akın, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenlerle öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Törende DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ile hayırsever eczacı Süleyman Oğuz Akın yaptıkları konuşmalarda öğrencilere yönelik mesajlar verirken, fakülte ve meslek yüksek okulun geleceği ile ilgili yapılması gerekenleri anlattılar.

Gülay Aydın ve Bedia Gürpınar isimli öğrenciler, "Bizi evlatları gibi bağrına basan, yaramazlıklarımızı hoş gören sıcakkanlı Simav halkı ile kaplıcası, doğal güzellikleri ile bizleri büyüleyen Simav'ı hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan böyle Simav'ın fahri birer hemşerisi olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Simav Meslek Yüksek Okulu Müdürü Rüştü Güntürkün tarafından başarı belgesi ve plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin mezuniyetlerini havaya kep fırlatarak coşkuyla kutladıkları törenin ardından protokol bu kez Süleyman Oğuz Akın Eğitim Bloku'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile hayırsever Süleyman Oğuz Akın (71) birlikte kesti.

Evlatlarının mezuniyetlerini kutlamak için ilçeye gelen velilere belediye etli pilav ve ayran ikram etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: