Simav'da Engellilere Iş Imkanı Sağlanacak

Simav Halk Eğitim Merkezi, engellilere istihdam sağlanması amacıyla "ön muhasebe kursu" düzenledi.

Simav Halk Eğitim Merkezi, engellilere istihdam sağlanması amacıyla "ön muhasebe kursu" düzenledi.

Merkez Müdürü Ahmet Oğul, AA muhabirine, engelli gençlere meslek edindirmeye çalıştıklarını belirterek, ön muhasebe kursuna katılıp başarıyla tamamlayanlara iş imkanı sağlanacağını söyledi.

İlköğretim mezunu ve 15 yaşını tamamlamış engelli gençlerin meslek edindirilerek topluma kazandırılmasını hedeflediklerini dile getiren Oğul, şöyle konuştu;

"Simav Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Türkiye Sakatlar Derneği Kütahya Şubesi ve Türkiye İş Kurumu Kütahya Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşlar için düzenlenen kursa katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlandırıldı. 17 Eylül-7 Ekim'de toplam 280 saat verilecek kursta başarılı olanlara sertifika verilecek. Bu belgelerle iş imkanı da sağlanacak. Çeşitli iş yerlerinde belli sayılarda engelli çalıştırma koşulu var. Düzenlediğimiz kurslarda engelli gençlerimizden söz konusu iş yerlerine vasıflı eleman yetiştireceğiz. Böylece engelli gençlerimiz hem iş yerleri tarafından aranan vasıflı birer elaman haline gelecek hem de toplum arasında istedikleri yeri edinmiş olacak."

Reklam
Reklam

Oğul, istihdam ve ekonomik çözümler üreten proje kurslarının yanı sıra engellilerin sorunlarına çareler üretecek kurslara da ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zekeriya Türkel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: