Simav’da Hanımlardan Aşure Hayırı

Simav’ın Cuma Mahallesi'nde güçlerini birleştiren hayırsever hanımlar, Muharrem ayına özgü buğday, pirinç, nohut, fasulye, ceviz,...

Simav’ın Cuma Mahallesi'nde güçlerini birleştiren hayırsever hanımlar, Muharrem ayına özgü buğday, pirinç, nohut, fasulye, ceviz, incir, kayısı, kuru üzüm, fındık, fıstık, nar ve şekerin birada kaynatılmasıyla elde ettikleri aşureyi Simavlılara ikram etti.

Pazar harçlıklarından artırdıkları paralarla satın aldıkları çeşitli gıda ürünlerini kazanlarda pişiren Simavlı hayırsever hanımlar mübarek Muharrem ayına mahsus tatlıyı yoldan gelip geçenlerin yanı sınara evlere servis yaparak Simavlıları tam anlamıyla aşureye doyurdu.

Reklam
Reklam

Aşure geleneğini yıllardır sürdürdüklerini dile getiren Cuma Mahallesinden Melek Zengin yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği mübarek Muharrem ayında hanımlar olarak bir araya gelerek pişirdikleri kazanlar dolusu aşureyi Simav halkına ikram etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ve bu şekilde günahlarının af olunacağını, kazançlarının artacağını, Simav’ın her türlü afet ve belalardan kurtulacağına inandıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: