Simav'da Hastane Yeri Anketle Belirlenecek

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sağlık Bakanlığı tarafından Simav'da yapılacak hastanenin yeri için anket çalışması başlatılacağını...

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Sağlık Bakanlığı tarafından Simav'da yapılacak hastanenin yeri için anket çalışması başlatılacağını bildirdi.

Hastanenin yapılacağı yer konusunun belirlenmesi amacıyla Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Alim Işık, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın da hazır bulunduğu belediyede istişare toplantısı düzenlendiğini ifade eden Vali Çiftçi, toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vali Çiftçi, "Simav'da yapılacak hastanenin yeri konusu anket çalışması sonucu belirlenecek. Çıkan sonuçlara herkes saygı gösterecek" dedi.

Reklam
Reklam

Hastanenin yapılacağı yer konusunun belirlenmesi amacıyla geldiği Simav'da alternatifler üzerinde durduklarını ifade eden Vali Çiftçi, şunları söyledi:

"Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ ilimize geldi. Kütahya'da yapılacak hastanenin yeri konusunu hep birlikte belirledik. Sıra Simav'a yapılacak hastane yerinin belirlenmesine geldi. Burada bize sunulan alternatif yerleri gezdik. Şu an itibariyle oluşan bir iki yer kaldı elimizde. Bu yerler ile ilgili de buradaki bütün arkadaşların görüşü bir anket yapılması, halka sorulması. Halkın vereceği karara da herkesin saygılı olacağını belirttiler. Sayın Bakanımıza bu teklifimizi götüreceğiz. İnşallah halkın vereceği karara herkes saygı gösterir. Ve bu saygı neticesinde bir an önce hızlıca bu hastane binası yapılır" dedi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Alim Işık, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan'dan oluşan heyet üyeleri daha sonra alternatif yerlerden birisi olan Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin bulunduğu bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Heyetin buradaki inceleme gezisinde AK Parti Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, MHP Simav İlçe Başkanı İsmail Karaağaç, Şenköy beldesinin MHP'li Belediye Başkanı İsmail Barındık, Naşa beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Kadtir Bütüner, Akdağ beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Çavdar, Demirciköy beldesinin MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile hastane yönetimi de tam kadro hazır bulundu.

Hastane binasının yapılacağı alternatif alanlar üzerinde incelemelerini tamamlayan heyet üyeleri daha sonra Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi önünde topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz