Simav'da Köylülerden AFAD'a Tepki

Geçen yıl Simav'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı bazı köylerde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı

Geçen yıl Simav'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı bazı köylerde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından inşaa edilecek olan 3+1 bodrumlu binaların bodrum katlarının yapılmayacağını iddia eden köylüler, eylem yaptı.

İlçede bulunan AFAD binası önünde Kütlüce, Beyce ve Öreyler köylerinden 50 kişilik bir grup, deprem sonrası AFAD tarafından 3+1 bodrumlu binaların yapılacağı sözü verildiğini ancak şimdi yapılacak binalardan bodrum katlarının olmayacağını iddia ettiler.

Reklam
Reklam

Olay yerine gelen Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, vatandaşları sakinleştirerek taleplerini dinledi.

Vatandaşların haklı olduğunu belirten Ünal, şunları kaydetti:

"Geçen yıl meydana gelen depremin ardından devlet, köylülerin talepleri doğrultusunda 3+1 bodrumlu bina yapma vaadinde bulundu. Bununla ilgili çıkılan ihale iptal edildi. Vatandaşa alternatifler sunuldu. Sanırım vatandaş kendisine alternatif olarak sunulan bodrum katsız 3+1'lik konutlara tepki gösteriyor. Kendileri ile görüştüm. Şimdi yeni taleplerini bir dilekçe ile alarak Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye ileteceğim."

Daha sonra köylüler, yeni taleplerini dilekçe halinde yazarak Ünal'a teslim etti.

Muhabir : Zekeriya Türkel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: