Simav’da Ortaöğretim Öğrencisine Kentkart İndirimi

Kütahya Simav’da Belediyenin şehir içi ulaşımda sayıları 2 bin 500’ü bulan ortaöğrenim öğrencisini daha ucuza...

Kütahya Simav’da Belediyenin şehir içi ulaşımda sayıları 2 bin 500’ü bulan ortaöğrenim öğrencisini daha ucuza taşımak için başlattığı şahsa özel fotoğraflı elektronik öğrenci kartı uygulaması velileri sevindirdi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, belediye meclisinde oy birliğiyle alınan karar kapsamında önceleri 1 liraya taşınan ortaöğrenim öğrencilerinin 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren şahsa özel fotoğraflı elektronik öğrenci kartları sayesinde şehir içerisinde 75 kuruşa taşıma işleminin başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Şahsa özel fotoğraflı elektronik kartı kullanmayan öğrencilerin indiriminden faydalanamayacakları gibi kartların sahibi dışında bir başkası tarafından kullanıldığının tespiti halinde cezai yaptırım uygulanacağını ifade eden Başkan Karahan , “Şahsa özel fotoğraflı elektronik öğrenci kartı sisteminden yararlanmak isteyen öğrenciler ellerindeki eski kartları yenileri ile değiştirmesi gerekiyor. Bunun için de öğrencilerimizin belediyemizin otobüs servisine müracaatları yeterli. Ellerindeki eski kent kartlarını hiçbir ücret ödemeden yenisi ile değiştiriyoruz” dedi.

YENİKENT KARTLAR İÇİN 5 LİRA ÜCRET

Yeni uygulamadan elinde şahsa özel fotoğraflı elektronik kart bulunmayan öğrencilerinde yararlanabileceklerini ifade eden Başkan Karahan, “ İlk kez kent kart ile tanışacak öğrencilerden bir defaya mahsus olmak üzere kart bedeli olarak 5 lira ücret alıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında akaryakıta yapılan zamlardan dolayı şehir içi ulaşım ücretlerine zam yapılırken Simav’da biz indirime gittik. Yeni uygulama ile öğrencilere ve ailelerine maddi destek sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: