Simav’da Tahinli Pideye Zam Yok

Kütahya Simav’da ramazan ayına mahsus üretilen tahinli pidenin fiyatına zam yapılmaması tüketicileri sevindirdi.300 gram hamur...

Kütahya Simav’da ramazan ayına mahsus üretilen tahinli pidenin fiyatına zam yapılmaması tüketicileri sevindirdi.

300 gram hamur 200 gram tahin ve 200 gram şeker kullanılarak yapılan tahinli pidenin geçen yılki gibi 5 liradan satışa sunulması bu ürünü sevenleri mutlu etti.

Fırın işletmecisi Hasan Aldemir, “Un, tahin ve şekere yapılan zamların yanı sıra diğer girdilerdeki maliyet artışlarına rağmen Simavlının sadece mübarek ramazan ayında tüketebildiği tahinli pideyi geçen yıl olduğu gibi 5 liradan satışa sunuyoruz. Bu işte kar amacı gütmüyoruz. Sırf vatandaşın mübarek günde ağzının tadı bozulmasın diye fedakarlıkta bulunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Aldemir, “Maliyetlerdeki artışa bakılırsa 300 gram hamur, 200 gram tahin ve 200 gram şekerden yapılan tahinli pidenin fiyatı bu yıl en az 6 veya 7 lira olmalıydı. Burada fırıncı esnafının bir özverisi var. Bu özveri vatandaşın mübarek Ramazan ayında mağdur olmaması için” dedi.

Simavlılar özellikle iftar vaktine yakın bir süreçte üretilen tahinli pidelerden taze ve sıcak bir şekilde alabilmek için fırınlar akşam saatlerine doğru fırınlar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: