Simav’da Yeni Eğitim Dönemi Sancılı Başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde yeni eğitim dönemi sancılı başladı.Kaymakamlık yeni eğitim dönemi öncesi ilçedeki tüm okulları...

Kütahya'nın Simav ilçesinde yeni eğitim dönemi sancılı başladı.

Kaymakamlık yeni eğitim dönemi öncesi ilçedeki tüm okulları deprem testinden geçirirken, Demirciköy, Yeşilköy ve Savcılar ilköğretim okulları deprem testinde sınıfta kaldı. Bu okulların boşaltılmasına ve öğrencilerinin yakınlardaki okullara taşınmasına, depreme dayanıksız çıkan Demirciköy İlköğretim Okulu'nun öğrencilerinin, TOKİ tarafından yaptırılan 16 derslikli ilköğretim okuluna taşınmasına karar verildi. Karar, Demirciköy beldesine ulaştırılırken, belde halkı çocuklarını Beyce İlköğretim Okulu'na göndermek için yıkılacak okullarının yerine yenisinin yapılması şartını koştu. Ancak bu sabah çocukları Beyce İlköğretim Okulu'na taşıyacak minibüsler beldeye geldiğinde okullarının yerine yapılmayacağı yönünde bilgiye ulaşan belde halkı, seslerini duyurmak için Simav-Sındırgı yolunu yarım saatliğine trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Reklam
Reklam

Eylemin sonlandırılması için bölgeye gelen Simav Kaymakamı Yüksel Ünal’dan okullarının yerine yeniden yapılacağı yönünde söz alan belde halkı, eyleme son vererek sessizce dağıldı. Öğrencilerle birlikte daha sonra belde merkezindeki okul binasına gelen veliler, çocuklarını okul bahçesine taşıdıkları sıralara yerleştirerek derslere burada devam etme kararı aldı.

Demirciköy Belediye Başkanı Turan Sümer, "Vatandaşlar olarak hepimizde kandırıldığımız yönünde intibalar oluştu. Bize önceden öğrencilerimizin Beyce İlköğretim Okulu'nun ikinci katında kendi öğretmen kadromuz tarafından Demirciköy İlköğretim Okulu adı altında eğitim verileceği bildirilmişti. Daha sonra öğrendik ki bizim okulumuzun tüzel kişiliği elinden alınmak isteniyor. Vatandaşlar buna çok kızdı. Tepki olarak da Simav-Sındırgı yolunu trafiğe kapatmak istediler. Mani olamadım, vatandaşları haklı buldum. Daha sonra olay yerine ilçe protokolü ile birlikte Kaymakamımız Yüksel Ünal geldi ve vatandaşlara okulumuzun yerine yapılacağı yönünde vaatlerde bulundu. Daha sonra yolu trafiğe açtık. Ancak öyle görünüyor ki eylem birkaç gün daha sürecek. Amacımız eylem değil sesimizi duyurmak" dedi.

Reklam
Reklam

Demirciköylü veliler verilen sözlerin yerine geleceğine emin oluncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini ifade ederken, minikler de öğrenimlerine kendi okullarında devam etmek istediklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: