Simav'dan Kısa Kısa

Simav'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açıldı.

Simav'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursu açıldı.

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen kurs, Simav'a bağlı Gümüşsu beldesinde başladı. Kursta tıbbi, aromatik ve baharat bitkileriyle soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi için eğitimler veriliyor.

Simav Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Ahmet Oğul, ilçe merkezi ve çevresinin tıbbi aromatik bitkiler ve bu bitkilerin yetiştirilmesinin iklim yönünden uygun olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Gümüşsu beldesinin de bu açıdan önemli olduğunu ifade eden Oğul, "Gümüşsu beldesinden tıbbi aromatik bitkilerin yetiştiriciliği konusunda kurs açılması talebi geldi. Halk Eğitim Merkezi olarak talebi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'müzle birlikte değerlendirdik ve beldede düğün salonu olarak kullanılan binada kursumuzu başlattık" dedi.

27 kursiyerin bulunduğu kursun toplam 104 saat süreli olduğunu, hafta içi 5 gün devam edecek kursun 15 Mayıs'ta bitirilmesinin planlandığını aktaran Oğul, şöyle konuştu:

"Kursumuzda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Ziraat Mühendisleri Mehmet Ali Şahin ve Alper Köksal, tarafından tıbbi ve aromatik bitkilerin ekim, dikim, sulama, gübreleme, görülebilecek hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat, harman, ürünün kurutulması ve muhafazasıyla işlenmesi konularında kursiyerler bilgilendirilecek. Kursu bitirerek sertifika almaya hak kazananlar tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren tarla ve seralarda bitkilerle ilgili olarak yetiştirme, hasat, muhafaza ve işleme konularında sertifikalı eleman olarak çalışabilecekler."

Reklam
Reklam

-ZKA'dan "Sanatsever Simav" projesine destek

(Fotoğraflı)

Simav Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO), Simav Kaymakamlığıyla ortaklaşa hazırladığı ve Zafer Kalkınma Ajansı'na (ZKA) sunduğu "Sanatsever Simav" adlı projesi destek görmeye hak kazandı.

STSO Meclis Başkanı Raci Hazıroğlu, AA muhabirine, Simav Kaymakamlığı'yla birlikte hazırladıkları projenin kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Hazıroğlu, Simav'da 2009 ve 2011 yıllarında yaşanan depremin vatandaşların sosyal hayatında da önemli yaralar açtığını belirterek, şöyle konuştu:

"Halkımızın, Simav ekonomisine önemli katkıları olan üniversite gençliğinin bir film izlemek için en yakınımızda bulunan Uşak'a kadar gitmeleri Simav'ın sosyal hayatta arayış içinde olduğunun da bir göstergesidir. STSO olarak bu arayışa çözüm üretmek adına ilçe kaymakamlığımızla birlikte hazırladığımız 'Sanatsever Simav' adını verdiğimiz toplam 216 bin 286 lira bedelli projemizin 194 bin 656 liralık bölümünün desteklenmesinin açıklanması Simav halkı adına bizleri sevindirdi. Projeye bağlı olarak Simav Hükümet Konağı Konferans Salonunu kullanılarak burada sinema gösterimi ve tiyatro gibi benzer etkinliklerinin gerçekleştirilecek. ZKA yüzde 90 oranında destek verdiği projemiz 9 ay sürecek. Proje ortağımız Simav Kaymakamı Yüksel Ünal'a ve projenin hazırlanmasında emeği geçen, projemize destek olan herkese teşekkür ederim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Zekeriya Türkel / Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: