Simavlı Ormancılar Yangın Tatbikatından Tam Not Aldı

Kütahya’nın Orman zengini ilçesi Simav’da görev yapan ormancılar yangınlara zamanında ve doğru müdahale edebilmek için...

Kütahya’nın Orman zengini ilçesi Simav’da görev yapan ormancılar yangınlara zamanında ve doğru müdahale edebilmek için Naşa Orman Şefliğinin deposunda düzenlenen tatbikatta sergiledikleri performansları ile izleyenlerden tam not aldı.

Simav ve çevresinde çıkabilecek orman yangınlarına müdahale etmek için İşletme Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplere yönelik olarak önce bir bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerin ardından da tatbikat gerçekleştirildi.

Orman işçileri, arozözlerden 300 metre uzaklıkta belirlenen hedefe, zamanında ulaşmak için birbirleriyle yarıştılar. İşçilerin sergilediği performans tatbikatı izleyen Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar başta olmak üzere Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Hamdi Şenyuva, Makine İkmal Şube Müdürü Ferhat Çam ve Simav Orman İşletme Müdürü Enver Yıldırım’dan tam not aldı.

Reklam
Reklam

Tatbikat öncesi Simav Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Kütahya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar,

bu yaz aylarında çıkabilecek yangınlardan daha az zararla kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Eracar "Arazözlerimizi, işçilerimizi eğitmek için buradayız. Onları 2012 yılında uygulanacak olan genel ilkeler konusunda tatbikatlar yaptık, açıklamalar yaptık, eğitimler verdik. 2012 yılının hatasız, kazasız; en az yangınla geçmesi temennimizdir. Tabii vatandaşlarımıza da düşen görevler var. Vatandaşlarımızın ateş konusunda dikkatli olması gerekiyor. Yanan bir yer olursa hemen Alo 177 orman yangını ihbar hattına iletmeleri, idaremize yardımcı olmaları gerekmektedir" dedi.

Bölgenin yangınlar açısından hassas olduğuna dikkat çeken Eracar, "Yangın biraz büyüdüğünde çok büyük arazileri kaybedebiliyoruz. Geçmiş yıllarda örnekleri var. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapmasını temenni ediyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: