Simavlı Seracılardan 'üretici Dostu Vali'ye Teşekkür

Simav’da jeotermal enerjiden yararlanarak üretim yapan seracılar, sulama suyu sorununa sondajla çözüm bulan Kütahya Valisi...

Simav’da jeotermal enerjiden yararlanarak üretim yapan seracılar, sulama suyu sorununa sondajla çözüm bulan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'ye teşekkür ettiler.

Vali Çiftçi'nin 2010 yılında Simav ziyaretinde kendilerine verdiği sözü tuttuğunu ifade eden Simav 4 Eylül Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Keldi, “Valimiz Kenan Çiftçi üretimin önünde en büyük engel teşkil eden sulama suyu sorunumuzun çözümü için bize söz vermişti. Üretici dostu valimiz sözünü tuttu. Eynal Kaplıcaları Bölgesinde vurdurduğu sondaj ile yeraltından 120 metre derinlikten saniyede 20 litre debisi bulunan soğuk su çıkardı. Bizim için can suyu niteliğindeki sulama suyumuz şimdi Sayın Valimizden bu suyumuzu seralarımızın bulunduğu 2 kilometrelik alana yapılacak depoya taşıyacak yeraltı ve elektrik sistemleri ili ilgili projenin tamamlandığını ve ihalesinin de yapıldığı yönünde müjdesini aldık. Kütahya İl Özel İdaresi yetkilileri de olağanüstü bir gayret göstererek projenin 2012 yılı sonuna doğru sonuçlandırılması için olağanüstü bir çaba sarf ediyorlar. Onlara da minnetlerimizi sunuyor, teşekkür ediyoruz. Valimiz ve Kütahya İl Özel İdaresinin bürokratları nasıl bizi sevindirdiyse Allah’ta onları sevindirsin” dedi.

Reklam
Reklam

Seralarında yararlandıkları jeotermal enerji hususunda dört yıldır görev başında bulunan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan’dan çok büyük destek gördüklerini ifade eden Keldi, “Belediye Başkanımız Kasım Karahan’a da çok teşekkür ediyoruz. Simavlı seracılar olarak kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Kütahya’da Valimiz ve Özel İdaremiz, Simav’da da Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan bize sonsuz destek sunuyor. Bizde onlara layık olabilmek ve istihdam oluşturup hem Kütahya’mıza hem de Simavımıza ekonomik destek sağlamak amacıyla gecemizi gündüzümüze katıp üretim yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: