Simavlılar Türkçe Şöleni'nde Yabancı Öğrencilerle Birlikte

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları öncesinde İzmir'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni devam ediyor. Kültür Şöleni'ne...

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları öncesinde İzmir'de düzenlenen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni devam ediyor. Kültür Şöleni'ne Kütahya’nın Simav ilçesinden giden Simavlılar, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Türkçe Kültür Şöleni'ne katılmak için İzmir'e gelen Simavlı vatandaşlardan Ali Rıza Aydoğmuş, “Arkadaşlarımla bu şölene katılmak için 4,5 saatlik yoldan geldik. Buradaki yabancı öğrencilerle birlikte olmak çok güzel bir duygu. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. 140 ülkenin hangi standına giderseniz gidin orada öğrencilerle Türkçe konuşuyorsunuz ve bu bizi çok duygulandırıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Simav’dan, bu öğrencilerle konuşmak için geldiğini belirten Hilal Toprak ise “Çok güzel bir atmosfer. Burada olmak bizi çok duygulandırıyor. Ailemizle birlikte geldik. 140 ülkeden gelen öğrencilerle Türkçe konuşuyor, Türkçe dertleşiyor, Türkçe şakalaşıyoruz. Sanki içimizden birileri gibiler. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

11 yıldır Uluslararası Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan dili, dini, rengi ve ırkı farklı binlerce Türkçe sevdalısı gençlerin, her yıl farklı bir sloganla dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları verdiklerini belirten Simav Öğretmenler Derneği üyesi Nurallah Aydoğan da “İlçemizden 10 otobüs İzmir'e bu şenlik için geldi. Bizler de öğretmenler olarak bir otobüs geldik. Burada olmak, bu atmosferde bulunmak çok güzel bir duygu. Uşak’ta 8 Haziran 2013 Cumartesi günü yapılacak olan Türkçe Şenliği'ne de otobüsler kaldıracağız ve bütün Simavlıları Uşak’taki şenliğe de bekliyoruz.” diye ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: