Şimdi de hamsili pizza

TRABZON (İHA) - Hamsi ile yapılan yemek çeşitlerine Hamsili Pizza da eklendi. Trabzon'un Akçaabat İlçesi'nde bulunan Cafe Capitol'un sahibi Adnan Güven, önceleri örnek olması için yaptıkları 'Hamsili Pizza'ya yoğun talep gelmesi üzerine bu işe ciddi bir şekilde yönelmek zorunda kaldıklarını belirterek müşterilerinin hamsili pizzaya yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Uzun yıllar yurt dışında kaldığını ve halen de 5-6 ayda bir yurt dışına çıktığını ve bu ülkelerde gördüğü yenilikleri takip ettiğini ifade eden Güven, "1996 yılında Almanya'dan yurda döndüm. Almanya'da da bir restorant işletiyordum. Burada edindiğim birikimleri ülkeme taşımaya karar verdim. Almanların ve Amerikalıların ton balığıyla yaptıkları pizzalardan etkilendim ve bunun hamsiyle yapılabileceğini düşündüm. İlk yaptığımız pizzaları kendimiz denedik. Biz beğendik ve bunu müşterilerimize de sunduk" dedi.
Hamsili pizzanın diğer pizza çeşitlerinden farklı taraflarının, içinde hamsi, hamsiye özel bir sos ve mısır bulunması olduğunu söyleyen Adnan Güven, artık Karadenizlilerin de hamsili pizzası olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Daima yeniliklere açık olduklarını ve değişik çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Güven, "Yeniliklerin peşinde koşuyoruz. Hamsili pizzadan daha önce Capitol adında kendi üretimimiz olan dondurmayı imal ettik. Çabuk erimeyen ve içinde kullanılan malzemeleri de Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı olarak yurt dışından getirilen bu dondurma çok rağbet görmüştü. Şimdi aynı rağbeti Hamsili pizzanın da görmesini bekliyoruz" diye konuştu.