Şimdi Espadril Moda!

Babetlerden de önce onlar vardı. Yeniden dönüyorlar!

80’lerin alametif-arikalarından Espadriller 2011’de daha da sıkı bir şekilde dönüyorlar. Babet furyasından çok daha önce, sağlıklı ve havadar kumaşlardan yapılan uni-sex giyilen espadriller hem erkekler hem de kadınlar tarafından çok sevilmişti.

Aslında 80’lerle bağdaştırdığımız Espadriller belki de dünya üzerindeki en eski ayakkabı modellerinden biri. İspanya - Granada’daki Arkeoloji Müzesi’nde, Yarasa Mağarası’ndaki insan kalıntıları üzerinde bulunmuş bir çift espadril sergilenmekte. Havaların ısınmasıyla yeniden gözde olan bu eski çağların modası için asırlara sığmayan tam bir klasik diyebiliriz!

Reklam
Reklam

Retro akımların öne çarpanlarından biri olan Espadrillerin dönüşünü pek çok marka selamlıyor. Topuklu ve düz modelleri olan espadrillerin en klasikleri tabii ki doğuş fikrine de sadık kalan düz modelleri.

Hafif ve ayağın şeklini sarması ile rahat etmeyi seven kadınların gözdesi olan Espadriller, jeanlerin, uçuşan elbiselerin ya da rengarenk eteklerin altında göze hitap ediyorlar. Çok çeşitli renk seçenekleri bulunabilecek markalardan biri de Brezilya’nın capcanlı renklerini ve ruhunu taşıyan “Havaianas”.

1962 yılında tipik Japon sandaletleri Zori’den esinlenilerek yaratılan Havaianas, kendine has pirinç tanelerini andıran yumuşak kauçuk taban yapısı ve renkli dizaynlarıyla dünyanın sevilen flip-flıp yani parmak arası terlik markalarından.

Egzotik Havaianas, artık sadece plajlarda değil, günlük yaşamda da rahatlığın ve şıklığın simgesi. Çok popüler olan Havainas yumuşak terlik tabanları, kanvas espadrillere uygulanmış ve sokaklara da taşınmış.

Havaianas Espadrillerin içinde ise yeni bir model göze çarpıyor, çok daha zarif kesime sahip Havaianas Ballerina Espadriller. Su yeşili olan ise bizim favorimiz. Ayaklarınıza esnekliğin ve nefes almanın keyfini yaşatın.

Reklam
Reklam

Havaianas Balerina Espadrili, Sporcum.com'dan ücretsiz kargoyla alabilirsiniz.

Ballerina Espadrilleri İncelemek İçin Tıklayın!