Simge’nin Organları Dört Hastaya Hayat Verecek

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 3 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Simge Çetin'in...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 3 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 16 yaşındaki Simge Çetin'in yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen Simge’nin organları 4 kişiye hayat vermek için yola çıktı.

Edinilen bilgiye göre, tanıdıkları Ali Kılıç (28) ile motosikletle gittikleri Nazilli Devlet Hastanesinde parmağını alçıya aldırdıktan sonra eve dönüş yolunda bir aracın çarpması sonucu kaza geçiren ve ağır yaralanan 16 yaşındaki Simge Çetin, 3 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Annesi ve dayısı tarafından bağışlanan organları İzmir ve İstanbul'da organ bekleyen 4 hastaya umut oldu. Dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen Simge Çetin'in kalbi ve böbrekleri sabah saatlerinde Nazilli Devlet Hastanesine gelen ekipler tarafından yapılan 3 saatlik ameliyatın ardından ‘kalbi ve böbrekleri’ İzmir Ege Üniversitesi Hastanesine, karaciğeri ise İstanbul Memorial Hastanesinde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere yola çıktı. Genç kızın anne ve babasının uzun süredir ayrı olduğu ve Nazilli'de bir kuaförde çalıştığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: