Şimşek, Amerika Gezisini Değerlendirdi

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seyahatinin verimli...

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Hasan Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) seyahatinin verimli geçtiğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Ordu arasında ticareti artırmak, bölgenin yatırım imkanlarını tanıtmak ve Ünye ile Fatsa Ticaret Odası aynı zamanda Ünye ve Fatsa Ticaret Borsaları üyesi iş adamlarına yurt dışı iş imkanları tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ziyaret tamamlandı.

ÜTSO'nun organizasyonunda ve DOKA tarafından desteklenen proje çerçevesinde ABD’ye yapılan ziyarete Ünye ve Fatsa'dan yaklaşık 20 işadamı ile birlikte Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve İhsan Şener ile Ünye kaymakamı Mustafa Demir ve Fatsa Kaymakam Bekir Atmaca ve DOKA Temsilcisi Onur Adıyaman, Ordu Tarımsal Kırsal Kalkınma Genel Sekreteri Veli Akın katıldı.

Reklam
Reklam

Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılan ziyareti değerlendiren ÜTSO Başkanı Hasan Şimşek, ziyaretin verimli olduğunu belirterek konu hakkında bilgiler verdi. Şimşek seyahat hakkında şu bilgileri verdi: “Program çerçevesinde ilk olarak, heyet Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen’in ev sahipliğinde düzenlenen bayram resepsiyona katıldı. Ertesi gün Türkiye Cumhuriyeti’nin New York Başkonsolosu Levent Bilgen ile ekonomi ve ticaret ataşeleri tarafından Amerikan ekonomisi ve Türkiye ile ilişkiler hakkında brifing verildi. Her iki ülkede yatırım yapacak firmalara ihracat ve iş kolları hakkında bilgi aktarıldı. Amerika ekonomisi ve Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret hacmi anlatıldı. İş yapacak firmaları başkonsolosluğumuz tarafından destekleyeceklerini belirtildi. Heyet daha sonra takip eden günlerde Turkish American Chamber of Commerce and Industry Başkanı Celal Seçilmiş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek yönetim kurulu toplantısına katıldı. Turkish American Business Improvement and Development Council Başkanı Ahmet Avcı ile j. Morgan finans kurumu ve üyeleri ile uluslararası ticaret, şirket kuruluşu ile ilgilenen avukatların yanı sıra Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak Amerika ziyareti kapsamında her iki kurum ile uluslararası platformda ortaklık protokolleri de imzalamış ve kardeş kuruluşlarımız olmuştur. Ünye ile ilgili hazırlanan broşür ve dergi ile görüşmeler sırasında ilimizin temel ürünleri olan fındık, bal, dondurulmuş su ürünleri, tekstil ve bentonit ve turizm hakkında bilgi verildi. Gerekli tüm dokümanları görüşülen kurumlara bırakılarak Ünye ticaret ve sanayi odası ile koordine halinde takip edileceğini de ifade etti. Ayrıca son teşvik tedbirleri ile yatırımda avantajlı hale gelen ilimizin yatırım imkanları ve yeni organize sanayi bölgeleri kuruluş çalışmaları ile teşvik tedbirleri ile sağlanan imkanlar hakkında bilgiler verildi. Ziyaret kapsamında Amerika da yaşayan Ünyeli Halil Arslan’ın verdiği yemek ile hemşerilerimizle bir araya gelerek hasret giderildi. Amerika’da New Jersey Eyaleti’ndeki Ticaret Odası Başkanı Jım Kırkos ziyaret edildi. Heyet Türkiye ve Amerika ticaret odalarının arasındaki çalışma sistemlerini değerlendirirken karşılıklı ortaklık politikalarını da güçlendirmek adına girişimlerde bulunuldu. Rusya, Gürcistan Azerbaycan ve Uzak Doğu’ya açılmak isteyen Amerikan firmalarını orduya davet ettik ve ortaklık yapabileceğimizi belirttik. Amerikan Ticaret Odası Başkanı sözlerine New Jersey de ekim ayında yapılacak olan konferansta Ünye TSO olarak aralarında bizleri görmek istediklerini ve bize de orda tanıtım masası vererek Amerika ile iş yapmak isteyen firmalara fırsat yaratılacağı belirtildi. Kendilerinin de Ünye’ye ziyaret edebileceğini belirtti. Heyetimiz görüşmeler sırasında Amerika Birleşik Devletleri'nde başarılı bir şekilde iş hayatını sürdüren işadamlarının tecrübe ve bilgi birikimlerinden faydalandı.”

Reklam
Reklam

Heyetin 29 Ağustos 2012 tarihinde geri döndüğünü söyleyen Şimşek, ziyaretin verimli geçtiğini belirterek, “İnşallah Amerika ile ticari ilişkilerimiz gelişir” temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: