Şimşek: Dinlendiğim Iddiaları Ile Ilgili Gereken Tepki Ortaya Konuldu

İngiltere Devlet İletişim Birimi GCHQ tarafından dinlendiği iddia edilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili...

İngiltere Devlet İletişim Birimi GCHQ tarafından dinlendiği iddia edilen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili gereken tepkinin ortaya konulduğunu söyledi. Bakan Şimşek, “Gereken tepki ortaya konuldu. Atılacak başka adım varsa Dışişleri Bakanlığımız gereken adımları atıyor." dedi.

Bakan Şimşek, 'Seyitömer Termik Santrali Hisse Devir Sözleşmesi İmza Töreni’ne katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.

İngiltere Devlet İletişim Birimi GCHQ tarafından dinlenmesi ile ilgili yeni bir gelişmenin yaşanıp yaşanmadığına Şimşek şöyle cevap verdi: “Dışişleri Bakanlığımız gerekeni yapıyor. Dışişleri Bakanlığımızın açıklamasını hatırlatmak istiyoruz. Uluslararası mali denetim ve reformlar konusunda görüşlerimizi öğrenmek istiyorlarmış. G-20 ülkeleri ile olan işbirliğimizi öğrenmeyi de ayrıca. Bunun dışında bir bilgim yok. Gereken tepki ortaya konuluyor. Varsa yapılacak başka bir adım onu Dışişleri Bakanlığımız'ın kurgulaması gerekiyor. Onun için gereken adımları Dışişleri Bakanlığımız atıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz