Şimşek Sokak Yakında Hizmete Giriyor

Çankaya Aşağı Ayrancı Remzi Oğuz Arık Mahallesi’nde spor ve dinlenme alanı olarak yapılandırılan Şimşek Sokak,...

Çankaya Aşağı Ayrancı Remzi Oğuz Arık Mahallesi’nde spor ve dinlenme alanı olarak yapılandırılan Şimşek Sokak, yoğun çalışma sonunda yakında hizmete girecek.

Çankaya’da düzayak sokaklar inşa ederek, engelli, yaşlı, hamile, çocuklu her kesimden vatandaşın hareket kabiliyetini özgürleştirmeyi ve kaldırım kenarlarına baba taşları dikerek araçların kaldırımlara park etmesini önlemeyi amaçlayan Çankaya Belediyesi, Şimşek Sokak çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Önümüzdeki 10 gün içinde açılışı planlanan Şimşek Sokak’taki düzenleme çalışmalarını denetleyen Çankaya Belediye Başkanı Tanık, bölge vatandaşlarının yoğun ilgisi ve teşekkürü ile karşılaştı. Kapılarının önünde spor yapabilecekleri bir yapıya kavuşmaktan mutluluk duyduklarını belirten mahalle sakinleri, Başkan Tanık aracılığı ile komşularına, düzenlenen spor ve dinlenme alanını korumaları çağrısında bulundular.

Reklam
Reklam

Yapımı yakında tamamlanacak Şimşek Sokak’ın, sıradan bir yeşil alan görünümünden çıkarılıp, Ayrancı halkına komşularıyla spor yapma ve dinlenme imkanı sağlayacak bir mekan olacağını kaydeden Tanık, Türkiye’nin en büyük ilçe belediyesi olan Çankaya Belediyesi’nin kıt imkanlara rağmen, Çankayalıların konforunu sağlayacak hizmetler üretmeye devam edeceğini vurguladı.

İki parkur halinde yapılandırılan Şimşek Sokak, ilki bin 742 metrekare, ikincisi 2 bin 155 metrekare olmak üzere toplam 3 bin 897 metrekareden oluşuyor. Vatandaşlar, her biri 450 metre uzunluğundaki parkurlarda, 900 metreyi bir turda yürümüş olacaklar. 2 bin 345 metrekare çim alan oluşturulan sokakta, yaya yolları tuğla döşeme, yürüyüş parkurları sentetik çim ve spor aletleri alanı da karo kauçuk malzemeden dizayn edildi. Sokak düzenleme çalışmaları kapsamında, Şimşek Sokak kaldırımları da yayaların kullanımına uygun olarak tamamen yenilendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: