Şimşek: ''Tam üyelikten başkası olmaz''

Londra -AA- Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üye olacağına inandığını belirterek, "Türkiye'nin eşit bir tam üyelik dışında hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğini" vurguladı.

Mehmet Şimşek, Financial Times gazetesinin düzenlediği, ana sponsorları arasında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve İş Bankası ile Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odasının (TBCCI) da bulunduğu konferansta "Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasının önündeki güçlükler" başlıklı bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Şimşek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik için bütün hazırlıklarını ve reformlarını hızla sürdürdüğünü belirtirken, bu konuda önemli ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti. Türkiye'nin hedefinin kesinlikle tam üyelik olduğunun altını da çizen Bakan Şimşek, Türk hükümetinin sürece olan bağlılığının devam ettiğini, yapılan her
reformun Türkiye'yi Avrupa'ya biraz daha yaklaştırdığını belirtti.

AB'ye tam üye olacak Türkiye'nin bugünkü Türkiye ile aynı olmayacağını da belirten Şimşek, "zaten aslında o tarihte AB'nin nasıl bir yapı olacağını da bilmiyoruz" dedi.
Türkiye'nin AB için bir zenginlik olacağını da belirten Şimşek, "Avrupa'nın Türkiye'ye, Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyacı var. Bu iki tarafın da kazanacağı bir ortaklıktır" diye konuştu.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda bir tarih veremeyeceğini, ancak AB'nin Türkiye'yi tam üye olarak kabul etmek konusunda ikna olacağına inandığını belirtti.

Enflasyonun son 40 yılın en düşük düzeyinde seyrettiğini ama bunu da yeterli görmediklerini, yüzde 4 hedefine ulaşamadıklarını zira yüksek uluslararası şoklardan kaynaklanan gıda ve enerji fiyatları nedeniyle enflasyonu istenen düzeye getiremediklerini anlatan Şimşek, enflasyonu düşürmeye yönelik ekonomi politikalarını hızla sürdürdüklerini anlattı.

Reklam
Reklam