Şimşek’ten Savaş Bütçesi Açıklaması: Rutin Bir Bütçe Yapıyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye ile olası bir savaş dikkate alınarak 'savaş bütçesi' hazırlanıp hazırlanmadığına...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Suriye ile olası bir savaş dikkate alınarak 'savaş bütçesi' hazırlanıp hazırlanmadığına ilişkin, "Biz bütçemizi normal, rutin bir bütçe olarak yapıyoruz Türkiye eskisi gibi değil şartlar neyi gerektiriyorsa o adımlar atılır.” dedi.

Bakan Şimşek, 2011-2013 Kayıtdışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 aylık gerçekleşme sonuçlarına ilişkin bakanlıkta yaptığı açıklamalar sonrası basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Suriye ile yaşanan olaylar ile ilgili bir savaş bütçesi hazırlığı var mı?” şeklindeki sorusuna Şimşek, “Bölgemizde bir çatışma ortamı arzulamıyoruz. Bölgenin refah ve huzur içinde olmasını istiyoruz. Biz şuan normal, rutin bir bütçe yapıyoruz. Ama zamanı gelince, şartlar neyi gerektirirse o uygulanacaktır.” şeklinde cevap verdi. Başka bir gazetecinin, “Suriye tezkeresi nedeniyle bütçeden pay ayrılacak mı?" şeklindeki sorusuna ise “Biz ilgili kurumlarımızdan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu konuda spesifik bir talep yok.” karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

Halkbank’ın özelleştirilmesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgilide açıklamalarda bulunan Şimşek, son yıllarda özelleştirme performansının çok güçlü olmadığını belirtti. Gerek ulusları koşullar gerekse belli sektörlerde firmaların hesabının iyi yapamaması nedeniyle özelleştirme konularında bir zafiyet olduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

“Özelleştirmede en önemli konu yapısal reform ayağının oluşturulması. Nakit akışı, satılan elektriğin ücretinin toplanması önemli. Enerji sektöründe nakit akışı ne kadar iyileşirse bütçemiz de o kadar iyileşir vatandaşıma yük o kadar azalır. Kayıp kaçakların azaltılması büyük bir yük olarak geri dönüyor. Şartlar uygun olursa Halkbankası’nın yüzde 24’ü kadar bir oranı bu sene veya gelecek sene halka arz edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: