Şimşek’ten ‘Varlık Barışı’ Açıklaması: Salt Yurtdışı Kaynaklara Yönelik Olacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ‘Varlık Barışı’ için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı verdiğini açıkladı....

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ‘Varlık Barışı’ için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı verdiğini açıkladı. Mehmet Şimşek, "Bu, öncekinden farklı olabilir. Sadece ve sadece yurtdışı kaynaklara yönelik olabilir." dedi.

Şimşek, Türk Hava Yolları (THY)’nın Airbus’tan 117 uçak alımını öngören anlaşmanın imza töreninin ardından gazetecilerin ‘Varlık Barışı’na dair sorularını cevapladı. Konu ile ilgili talimatın Başbakan Erdoğan’dan geldiğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti: "Biz de çalışmalarda bulunuyoruz. Çalışmayı detaylandırmadığımız için daha fazla bilgi vermek doğru olmaz. Ama kapsamı itibari ile daha önce yapılandan farklı olabilir. Sadece ve sadece yurtdışı kaynaklara yönelik olabilir. Bu konuda daha verilmiş bir karar yok. Ama Başbakan’ın bu yönde çalışma yapılması talimatı var. Maliye Bakanlığı olarak biz de çalışmamızı tamamlayarak Başbakan’a arz edeceğiz."

Reklam
Reklam

Gazetecilerin, "5 sene sonra yeniden hayata geçecek olan ‘Varlık Barışı’ndan 130 milyar dolar gelir mi?” sorusuna ise Maliye Bakanı Şimşek, "O, Türkiye’nin dışarıda olduğunu tahmin ettiğimiz kaynağı ya da miktarı. Türk şirketlerine Türk halkına ait. Dolayısıyla bu aşamada gerek rakam telaffuz etmek, gerek yapacağımız çalışmanın detayları ile ilgili bilgi vermek için çok erken." karşılığını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz