Sinagog bekçisinin ölümü ile ilgili dava başladı

Bursa'da Sinagog bekçisini öldürdüğü iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı.Bursa'da yan bakma meselesi yüzünden çıkan kavga...

Bursa'da Sinagog bekçisini öldürdüğü iddia edilen gencin yargılanmasına başlandı.

Bursa'da yan bakma meselesi yüzünden çıkan kavga sırasında Geruş Sinagogu bekçisini başına sandalye ile vurarak öldürdüğü iddia edilen Gökhan G.’nin (30) yargılanmasına başlandı. "Haksız tahrik altında adam öldürmek" suçundan 18 yıla kadar hapsi istenen Gökhan G., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Gökhan G.’nin akrabaları ile maktul İsmet Gürel'in kızı Pınar Gürel de katıldı.

İlk duruşmasında kendini savunan Gökhan G., “Olay günü nişanlımı otobüs durağına bıraktıktan sonra arkadaşımla sinagogun karşısındaki çay ocağına gittik. Burada otururken, daha önce tanımadığım İsmet Gürel'in (52) omuz atma meselesi yüzünden bir çiftle tartıştığını gördüm. Tartışma sonrasında bizim masamıza doğru yaklaşan Gürel, bana ‘Ne bakıyorsun?' diye çıkıştı. Ben de kendisine bakmadığımızı söyledim. Bir iki adım uzaklaşıp küfretmeye başladı. Daha sonra da eline bir sandalye alarak ‘Belanızı benden bulmayın’ diyerek bize doğru fırlattı. İkinci sandalyeyi alıp fırlatmak isterken ben de yanımdaki sandalyeyi ona attım. Ancak sandalyenin ona çarptığını bile fark etmedim." şeklinde olay anını anlattı.

Reklam
Reklam

Duruşmada olay günü sanık Gökhan G. ile aynı masada oturan arkadaşı Burak S. (26) ile Hakan Darılmazlar da (26) tanık olarak dinlendi. Olayı anlatan Burak S. “İsmet Gürel alkollüydü. Bir kadına çarptıktan sonra çiftle tartışmaya başladılar. 'Sonra bizim masamıza gelerek küfretti. Birkaç adım ilerleyip bize sandalye fırlattı. İkinci sandalyeyi fırlatmak üzereyken arkadaşım Gökhan ise bir anlık refleksle aldığı sandalyeyi ona doğru fırlattı. Ancak sandalyenin şahsın neresine isabet ettiğini göremedim." dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün kızı Pınar Gürel ise sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ve eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay Bursa Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi'nde Arapşükrü Sokak'taki Geruş Sinagogu önünde Eylül 2011'de meydana geldi. Sinagog önünde bulunan kafeteryada oturan Gökhan G. ile İsmet Gürel, ''yan bakma meselesi'' yüzünden tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Gürel ve Gülmez birbirlerine sandalye fırlattı. Kafasına isabet eden sandalye ile ağır yaralanan İsmet Gürel, kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İsmet Gürel, Geruş Sinagogu'nda 5 yıl bekçilik yaptıktan sonra emekli olmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz