Sinan Aygün'e suikast son anda önlendi

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e yönelik suikast girişimi ihbarını değerlendiren polisler, yanlarında uyuşturucu ile ruhsatsız silah bulunan 3 kişiyi yakaladılar. Zanlıların, "suikast girişimi" ihbarıyla ilgilerinin olmadığı tespit edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü "155 Polis İmdat" hattını arayan bir kişi, ATO Başkanı Aygün'e yönelik "suikast girişimi" ihbarında bulunarak, "suikast düzenleyeceklerini" öne sürdüğü kişilerin kullandığı otomobilin plakası ile kaldıkları otel hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

İhbar üzerine, Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, söz konusu otomobili Balgat'taki bir otelin önünde buldular. İhbar edilen kişilerin kaldığı odaya düzenlenen operasyonda, Efraim Ö., Mustafa Y. ve Sefa Ş. göz altına alındı.

Bu kişilerle birlikte birlikte 14 milimetre çapında bir tabanca ve 15 adet "Extacy" olarak bilinen uyuşturucu hap ele geçirildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan zanlılar, "Sinan Aygün'ü tanımadıklarını, kendisine yönelik herhangi bir eylemlerinin söz konusu olmadığını" söylediler.

Zanlılardan Sefa Ş.'nin çok sayıda suç kaydı bulunduğu bildirildi.