Sınav Stresine Karşı 'Tomatis'

Sınav stresi ve korkusundan kurtulmaya yardımcı olacak özel bir çözüm…

Çocuğunuzun sınav stresi ve korkusundan uzaklaşmasına, sınava rahat ve kendinden emin bir şekilde girmesine destek olacak bir çözüm arıyorsanız Anael Aile Merkezi’nde sunulan, Tomatis yöntemi doğrultusunda frekansla dengeleme uygulamasını tercih edebilirsiniz. Iris Steinfeld tarafından uygulanan bu özel yöntem, Türkiye’de sadece Anael Aile Merkezi’nde bulunuyor.

Aileler için en güncel ve doğru bilgileri deneyimleriyle harmanlayan uzman ekibiyle hizmet veren Anael Aile Merkezi, yaşam kalitesini artırmaya, ruhsal ve bedensel dengeyi sağlamaya ve daha birçok konuya yardımcı olan çok özel bir uygulama sunuyor. Iris Steinfeld tarafından uygulanan, Tomatis yöntemi doğrultusunda frekansla dengeleme uygulaması Türkiye’de sadece Anael Aile Merkezi’nde yapılıyor. Çocuğunuzun yaklaşan sınavlara daha rahat ve kendinden emin bir şekilde girmesine, sınav korkusunu ve stresini yenmesine yardımcı olacak bir çözüm istiyorsanız Anael Aile Merkezi’nde sunulan bu özel yöntemi deneyebilirsiniz.

Reklam
Reklam


Nasıl uygulanıyor?
Tomatis yöntemi doğrultusunda frekansla dengeleme uygulamasının ilk seansında hem ortakulak hem de içkulak frekans testi yapılıyor. Bu test kapsamında 125-8000 hz arasındaki duyma analizi uygulanıyor ve bir frekans spektrum oluşuyor. Bu spektrum her kişinin özel durumunu gösteriyor. Duyma ve dinleme kabiliyeti, fiziksel ve ruhsal kondüsyon, yetenekler, sağ sol beyin arasındaki etkileşim ve iş birlikteliği hakkında bilgi veriyor. Bu testten sonra, kişiyle konuşularak zayıf yönler tespit ediliyor ve ihtiyaca özel olarak hazırlanan 10 -15 günlük dinleme programları uygulanıyor. Ayrıca bu analiz sürecinin içinde aynı zamanda beynin hangi tarafının daha baskın kullanıldığı, hangi kulağın dominant olduğu da ortaya çıkıyor.

17 yaşa kadar hangi amaçla olursa olsun dinleme kürü yapılacak çocukların annelerinin de ücretsiz olarak dinleme kürüne katılmaları gerekiyor. Anne-çocuk arasındaki etkileşim çok yoğun olduğundan, çalışmalardan sonuç alabilmek için birlikte uygulanması gerekiyor.

Reklam
Reklam


Duyduğumuz sesler, melodiler ve frekanslar bedensel ve ruhsal etki yaratıyor

Anael Aile Merkezi’nde sunulan, frekansla dengeleme metodunun temelleri Fransız Dr. Alfred Tomatis’in çalışmalarına dayanmaktadır. 1920 yılında doğan Dr. Alfred Tomatis, Paris’te tıp fakültesini bitirmiş, kulak-burun-boğaz ve fonoloji alanlarında uzmanlaşmıştır. Antropolog klinik psikolog ve terapist Alfred Tomatis, duyma, konuşma, beden ve psikoloji arasındaki karşılıklı etkileşimi fark etmiştir. Duyduğumuz sesler, melodiler ve frekanslar bedensel ve ruhsal etki yaratır. Yumuşak sesler ve güzel müzikler sizi rahatlatıp, kas tonunuzu gevşetebilir ve güzel duygular çağrıştırabilir. Tam tersi, trafik gürültüsü veya matkap sesi sizde gerginlik yaratabilir. Kulaktan aldığımız sitümülasyonlar hem fiziksel hem de ruhsal etki yaratırlar. Dr. Alfred Tomatis, Audio psiko fonoloji bilimsel dalın kurucusudur ve bu bilimin terapi yöntemi olarak kullanılmasını sağlamıştır.

Reklam
Reklam

Tomatis yöntemi doğrultusunda frekansla dengeleme uygulaması hakkında ayrıntılı bilgi almak istiyorsanız www.anael.com.tr adresini tıklayabilir ya da (0212) 351 10 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz.