Sınava Girecek Öğrencilere Konferans Verildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, üniversite sınavına girecek öğrencilere ‘Sınavdan Önceki Son Adım’ adlı bir konferans verildi.Kahta...

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, üniversite sınavına girecek öğrencilere ‘Sınavdan Önceki Son Adım’ adlı bir konferans verildi.

Kahta Belediyesi Konferans Salonu'nda, Kahta Test Analiz Dershanesi tarafından düzenlenen seminer, Emir Çaydan tarafından verildi. Üniversite sınavına hazırlanan birçok öğrencinin katıldığı seminerin açılış konuşmasını, dershane müdürü Hikmet Kızıl yaptı. Kızıl konuşmasında, sınava girecek tüm öğrencilere katkı sağlamak için rehberlik alanında uzman Emir Çaydan tarafından bir seminer verileceğini ve öğrencilerin kafasına takılan soruların burada cevap bulacağını ifade etti. Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Hikmet Kızıl, “Biz sizden başarı bekliyoruz. Hangi dershanenin öğrencisi olursanız olun bizim için hiç fark etmiyor. Biz sadece Kahta'nın genel başarısı için çaba harcıyoruz. Bunu başaracak gücünüz de var. Sınavda herkese ne kadar başarılı olduğunuzu gösterin” dedi.

Reklam
Reklam

Rehberlik uzmanı Emir Çaydan ise, slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere sınav öncesi yapılması gerekenleri ve sınav sonrası nasıl tercih yapılması gerektiğini anlattı. Üniversite tercihleri ve tercih edilecek bölümler hakkında bilgi veren Çaydan, yanlış tercihler nedeniyle birçok öğrencinin hayal kırıklığına uğradığını ve bu nedenle doğru tercihin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi. Kaç soru yapılarak ne tür bir başarı kazanılacağına da değinen Çaydan, bunun düzenli bir çalışmadan geçeceğini ifade etti. Yaklaşık iki saat süren seminerde öğrenciler de sınav öncesi kafalarına takılan soruların cevaplarını uzmanından öğrendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz