Sınavda Az Kaygı Başarıyı Artırıyor

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Oral, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde biraz kaygılı olmanın başarı açısından

Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Oral, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde biraz kaygılı olmanın başarı açısından önemli olduğunu belirterek, "Biraz kaygılı olursanız ne yapmak istediğinizi daha iyi anlamış olursunuz" dedi.

Kemer'de 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak "Sınav Kaygısı-Motivasyon" konulu bir seminer verildi.

Beldibi İlkokulu ve ortaokulu tarafından Kemer Arslanbucak Düğün Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günseli Oral, öğrencilere 8 Haziran'da girecekleri Seviye Belirleme Sınavı öncesi nelere dikkat etmeleri ve motivasyonlarını artırmak için bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Öğrencilere stresli olmamalı konusunda öğütler veren Oral, "Stres her zaman olacaktır. Çok streslim veya hiç stresli değilim demeyin. Biraz stres her zaman iyidir" dedi.

Stresin kaygıyı da beraberinde getirdiğini anlatan Oral, "Stres olmazsa kaygı da olmaz. Kaygılı olmanızda fayda var. Karşıdan karşıya geçerken sağa sola bakmanız kaygılı olduğunuzu gösteriyor. SBS öncesinde de biraz kaygılı olursanız ne yapmak istediğinizi daha iyi anlamış olursunuz. Stres hormonlarına çok ihtiyacımız var, hayatta kalmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Stresin bazen kontrol dışına çıktığını da belirten Oral, bu durumlarda öğrencilerin daha fazla kaygı duyduğunu, ancak fazla kaygı duymamaları gerektiğini kaydetti.

Oral, geleceğe yön verecek öğrencilerin her zaman iyi motive edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Yunus İçen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: