Sincan Belediyesi Atık Pil Ve Yağları Ekonomiye Kazandırıyor

Sincan Belediyesi, ambalaj atıklarının ve elektronik atıkların yanı sıra Sincan sınırları içinde topladığı pil ve...

Sincan Belediyesi, ambalaj atıklarının ve elektronik atıkların yanı sıra Sincan sınırları içinde topladığı pil ve atık yağları da geri dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor. 91 kilo pilin geri dönüştürülmesini sağlayan belediye, Sincan sınırları içerisinde pil ve atık yağların toplanması için geri dönüşüm kutuları yerleştiriyor.

Sincan Belediyesi, doğada yok olması 300 yılı bulan pillerin geri dönüştürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Atık pillerin içerisinde bulunan ağır metaller; çöpe, toprağa, denize ve akarsuya karıştığında doğaya ve çevreye ağır zararlar veriyor. Bu zararların bilincinde olan Sincan Belediyesi, ilçe halkı ile ortaklaşa çalışarak atık pilleri topluyor. Ortak çalışmanın meyvesi olarak geçtiğimiz aylarda 91 kilo atık pil toplandı. Bu ay ise toplanan pil miktarı 50 kilogramı buluyor. İlçe halkının gösterdiği duyarlılık sayesinde bu rakam her geçen gün artıyor. Bu artışa halkın pil toplama kutularına rahat ulaşmasının da etkisi büyük. Okul, muhtarlık, hastane ve belediye hizmet binalarına yerleştirilen atık pil kumbaraları büyük ilgi görüyor.

Reklam
Reklam

Kullanılmış kızartma yağları da ilçe sınırları içinde Sincan Belediyesi tarafından toplanıyor. Lavaboya dökülen 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğinin altını çizen belediye yetkilileri, ilçe sınırları içinde kapı kapı gezerek vatandaşı bilinçlendiriyor. Atık yağların lavabo ya da çöpe değil bir şişe ya da bidonda biriktirilmesi için vatandaşı bilgilendiren yetkililer, talep gelmesi halinde adrese giderek bu yağları teslim alıyor. Denizleri, canlıları, bitkileri korumak ve gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için atık yağ ve pillerin biriktirilmesi gerektiğine vurgu yapan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Atık pil ve atık yağlar doğaya en fazla zararı veren atıkların başında geliyor. Gelecek nesillere daha temiz daha güzel bir dünya bırakmak için halkımızla el ele vererek çalışıyoruz. Geri dönüşüm projelerimize halkımızın da ilgisi bizleri memnun ediyor. Daha iyi bir dünyada yaşamak herkesin hakkı." dedi.

Atık yağlarını biriktirenler alo atık hattı 444 28 45 nolu telefondan ya da Sincan Belediyesi Temizlik İşleri'nin 277 45 86 nolu telefonu arayarak atık yağlarını yetkililere ulaştırabilir. Atık piller ise muhtarlık, okul, hastane ya da Belediye hizmet binalarında bulunan atık pil toplama kutularına bırakılabiliyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: