Sincan Belediyesi, Geri Dönüşüm Çalışmalarına Devam Ediyor

Sincan Belediyesi, vatandaşı atık yağların toplanması için bilinçlendirmeye devam ediyor.“Dönüşüm İyi Gelecek” sloganıyla yola çıkan...

Sincan Belediyesi, vatandaşı atık yağların toplanması için bilinçlendirmeye devam ediyor.

“Dönüşüm İyi Gelecek” sloganıyla yola çıkan Sincan Belediyesi, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak için geri dönüşüm çalışmalarına devam ediyor. Ülke ekonomisi ve doğa için atık yağların geri dönüştürülmesini amaçlayan Sincan Belediyesi, vatandaşı atık yağlarını toplamaya teşvik ediyor.

İlçe genelindeki okullar ve önemli noktalara atık yağ toplama makineleri yerleştirmeye hazırlanan belediye, vatandaşı atık yağ toplama konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor. Atık yağ toplama makinesi 125 litre atık yağ alıyor. Hediye olarak da her litre için 1 lira veren makine ile vatandaşın dikkati çekmek amaçlanıyor. Ayrıca her 5 litre içinde kapıya kadar gelen yetkili firma 5 litre atık yağa 1 litre temiz yağ veriyor. Yapılan çalışmalarla geçen yıl 2 bin litre atık yağ toplayan Belediye, bu rakamı artırmayı istiyor.

Reklam
Reklam

Atık yağların geri dönüştürülmesi için vatandaştan destek bekleyen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geri dönüşüm çalışmalarımız vatandaşın duyarlılığı sayesinde büyük ilerleme kaydetti. Bu duyarlılığı atık yağları toplama konusunda da bekliyoruz. Gelecek nesillere musluklardan akan temiz su ve mavi bir deniz bırakmak için el ele vermeliyiz” dedi.

Toplanan atık yağlar yetkili firmalara yollanarak biyodizele dönüştürülüyor. En fazla ithalatı petrol ve petrol ürünlerinden yapan bir ülke olarak atık yağlardan yapılan biyodizel de ülke ekonomine büyük katkı sağlıyor. Bu katkının yanı sıra doğaya verilen büyük bir zararında önüne geçilmiş oluyor. Her 1 litre atık yağ sudan 100 yılda bile arındırılamadığı göz önüne alındığında atık yağların toplanması büyük önem kazanıyor.

İlçe sakinleri atık yağlarını alo atık hattı 444 28 45 numarayı arayarak ya da Sincan Belediyesi Temizlik İşlerini 277 45 86 numaralı telefondan arayarak bilgi alabileceği bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: