Sincan Belediyesi Güreşte Dereceye Doymuyor

Sincan Belediyesi ata sporu güreşe sahip çıkmaya devam ediyor.

Sincan Belediyesi ata sporu güreşe sahip çıkmaya devam ediyor.

Ata sporu güreşe sahip çıkarak gelecek nesillere bir "kültür mirası" olarak bırakmak gayretinde olan Sincan Belediyesi, güreş takımı ile ülke genelinde düzenlenen müsabakalarda önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri ilçede güreş sporuna duyulan ilgiyi canlı tutarken, Sincan Belediyespor Kulübü Güreş Takımı da Elazığ'dan Düzce'ye ülkenin dört bir yanında gerçekleşen müsabakalarda mücadele ederek atalarımızdan miras kalan güreşi layıkıyla yaşatmaya devam ediyor.

Reklam
Reklam

2011-2012 yılı boyunca katıldığı müsabakaların çoğunda genç güreşçilerin başarılarıyla adını duyuran Sincan Belediyespor Kulübü Güreş Takımı, 9 birincilik, 2 ikincilikle minderde başarılı olduğunu ortaya koydu.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Ata sporumuz güreşin, gençlerimiz tarafından bu kadar ilgi ile karşılanması ve sevilmesi bizleri memnun ediyor. Gençlerimizin spora yönelmesini her zaman destekliyoruz, bu kapsamda da güreş sporuna bir "kültür mirası" olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile şampiyonada derece alan genç güreşçilerimizi tebrik ederim." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: