Sincan Belediyesi Personeline 'öfke Kontrolü' Eğitimi

Sincan Belediyesi, personelini öfke kontrolü ve stresi yönetimi hakkında bilgilendirdi. Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak...

Sincan Belediyesi, personelini öfke kontrolü ve stresi yönetimi hakkında bilgilendirdi. Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için personelini bilinçlendirmeye özen gösteren Belediye, kişisel gelişim eğitimi kapsamında personele kurum içindeki iletişim, öfke ve stres ile mücadele yollarını anlattı.

Sincan Belediyesi, personeli bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Vatandaşa daha iyi hizmet sunmak için personelin kişisel gelişimine katkıda bulunan Sincan Belediyesi, öfke kontrolü ve stres yönetimi hakkında bir seminer düzenledi. İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile düzenlenen seminerde Eğitmen Mehmet Ekinci önemli bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

ÖFKE KONTROLÜ

Günlük hayatta en çok rastlanılan durumların başında gelen öfke ve stresi en aza indirmek için Sincan Belediyesi, personeline bir eğitim düzenledi. Eğitimde, çalışanların motivasyonunu artırmak, kurum içi ilişkilerin durumu, öfke ve stresin nedenleri ve nasıl başa çıkılması gerektiği gibi pek çok konu anlatıldı. Öfke ve stresin nedenlerini anlatan Eğitmen Mehmet Ekinci, "Öfke ve stresin en büyük nedenlerinin başında başaramama korkusu geliyor. Bunu özgüven kaybı, haksızlık korkusu, suçlanma korkusu, onaylanmama ve aşağılanma korkuları takip ediyor. Ayrıca, sevilmeme ve kaybetme korkusu da öfke ve strese neden olabiliyor. O nedenle kişinin kendine güvenmesi ve kendisi ile barışık yaşaması çok önemli" dedi.

Öfke ve stres konusunda her şeyin bireyde bittiğini belirten Eğitmen Mehmet Ekinci, bardağın boş değil dolu tarafının görülmesi gerektiğini söyledi. Ekinci, bireyin öfke ve stresten uzaklaşması için en önemli tekniğin nefes almak olduğunu vurguladı. Ayrıca, herhangi bir öfke durumunda ilk yapılması gerekenin durmak, düşünmek ve sonrasında harekete geçmek olduğunun da atını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: