Sincan Belediyesi’ne Moğolistan’dan Ziyaret

Moğolistan’dan gelen Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Naran Çuluun ve beraberindeki heyet, Sincan Belediyesi’ni ziyaret etti.Moğolistan’ın...

Moğolistan’dan gelen Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Naran Çuluun ve beraberindeki heyet, Sincan Belediyesi’ni ziyaret etti.

Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’un merkez ilçelerinden Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Naran Çuluun ve beraberindeki heyet, Sincan Belediyesi’ni ziyaret etti. Kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dostları görmek için geldiklerini belirten heyet, kardeşlik ve dostluk mesajları vererek, Chingeltei’deki Ankara Caddesi’nin de yapımının tamamlandığını ifade etti.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı makamında ziyaret eden heyet, kardeşlik bağlarının güçlenerek devam etmesinin mutluğunu yaşadıklarını kaydetti. Kardeşliklerinin göstergesi olarak Ankara Caddesi’nin yapımını tamamladıklarını ve çok yakında hizmete açacaklarını dile getiren Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Çulun, “Ankara Caddesi, Ulan Batur’un en güzel ve en gözde caddelerinden biri olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Ankara’da kendilerini evlerinde hissettiklerini söyleyen Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Çulun, “Ulan Batur’dan herkesin selamını getirdim. Bizim oralar soğuk olsa da sıcak selamlarla buraya geldik. Moğolistan’da tanıştığımız dostlarla burada tekrar karşılaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Kardeşliğimizin ve dostluğumuzun artarak devam etmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

SİNCAN’A ‘ÇİNGİLTEİ’ PARKI

Sincan Belediyesi, kardeşliklerinin daimi olarak hatırlanması için Yenikent’te bulunan bir parka Chingeltei Belediyesi’nin ismini verdi.

Uluslararası istişareler oldukça önem veren Sincan Belediye Başkanı Tuna, “Kardeşlerimiz bizleri ziyaret etmek için 15-16 saatlik bir yolculuk geçirdi. Kendilerini burada görmekten onur ve mutluluk duyuyorum. Kardeşliğimiz ve dostluğumuz artarak devam edecek. Bizleri ziyaret ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Chingeltei Belediye Genel Sekreteri Çuluun ve beraberindeki heyete geleneksel Türk kültürünü yansıtan Türk kahvesi ve kahve fincanı hediye edilirken, heyet ise Cengiz Han’ın 9 askeriyle tasvir edildiği bir tablo hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: