Sincan Er Meydanında Güreş Şöleni İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye'nin en ünlü 30 başpehlivanı, tarihi Kırkpınar öncesi son sınavını Sincan Yağlı Güreşleri'nde vermeye hazırlanıyor.Bu...

Türkiye'nin en ünlü 30 başpehlivanı, tarihi Kırkpınar öncesi son sınavını Sincan Yağlı Güreşleri'nde vermeye hazırlanıyor.

Bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Sincan Yağlı Güreşleri için başpehlivanların isimleri belli oldu. Sincan Belediyesi ise güreş severlere unutulmaz bir güreş şöleni sunmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Sincan Yağlı Güreşleri'nde ipi kimin göğüsleyeceği ise 29 Haziran Cumartesi günü Sincan Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan kıyasıya mücadele sonunda belli olacak. Sincan Şehir Stadyumu’nda pehlivanlar muhteşem rekabetleriyle güreş severleri güreşe doyurmaya hazırlanıyor. Bu yıl tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden önce yapılacak olan Sincan Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar, rakiplerine adeta gözdağı verecek. Geçen yıl oldukça yüksek bir katılımla gerçekleştirilen organizasyona bu yılda ilginin fazla olması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Başpehlivanlık için yarışacak isimlerin de tek tek belli olduğu organizasyonda Mehmet Yeşilyeşil, Savaş Yıldırım, Süleyman Aykırı, Şükrü Kazan ve Ramazan Bircan gibi güreş tarihine adını altın harflerle yazdırmış pehlivanlar kıyasıya mücadele edecek. 13 sıklette 300 güreşçinin kıyasıya mücadele edeceği organizasyonda kazananın kim olacağı sorusunun yanıtı ise 29 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan müsabakalar sonunda belli olacak.

Şölen havasında geçecek olan organizasyona tüm güreş severleri davet eden Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Asırlardır süregelen geleneğimiz olan yağlı güreşlerimizi bu yıl da sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak onları gelecek nesillere aktarmalıyız. Ata sporumuz olan güreşe de ilginin yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Umuyorum ki bu yıl da ilçemize yakışır bir organizasyonla vatandaşımızı buluşturacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: