Sincan Lale Meydanı Yenileniyor

Sincan Belediyesi, ilçenin simgesi olan Lale Meydanı'nı yenilemek için düğmeye bastı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre...

Sincan Belediyesi, ilçenin simgesi olan Lale Meydanı'nı yenilemek için düğmeye bastı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre meydanın yenilenecek yüzü ile Sincan’a yakışır bir hal alacağı bildirildi. Açıklamada tadilatına başlanan Lale Meydanı’nı granitle kaplanıp kırmızı ve beyazın uyumu yakalanacağı, ilçenin sembolü olan lalelerin meydanın en güzel noktasını süsleyeceği bildirildi.

Sincan Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi," Lale Meydanı’nın yenileme çalışmalarına başladı. Vatandaşın isteği doğrultusunda başlanan yenileme çalışmaları ile ilçe merkezi estetik bir görünüm kazanacak. Meydanın zemini kırmızı, bazalt ve beyaz granit taşlarla kaplanacak. Zeminde bulunacak lale figürleri sayesinde de Meydan da her daim laleler açacak."

Reklam
Reklam

Açıklamada Lale Meydanı’nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Vatandaşlarımızın yoğun isteği doğrultusunda Lale Meydanı’nın yenileme çalışmaları için düğmeye bastık. Lale Meydanı yenilenen yüzü ile ilçemize yakışır bir hale bürünecek. İlçemizin sembollerinden olan lale figürleri de Meydan da yerini alacak. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için ekiplerimiz yoğun gayret gösteriyor. Meydanımız şimdiden herkese hayırlı olsun” dedi.

İlçeye yeni bir soluk getirecek olan yenileme çalışması ile sadece zemin kaplama yenilenmeyeceği bildirilen açıklamada, meydanın pergolalar ve banklarla alternatif dinlenme alanlarından biri haline geleceği bildirildi. Açıklamada ayrıca meydan dev fakat estetik görünümlü elektrik lambaları ile ışıl ışıl aydınlatılacağı, çevre düzenlemesinin de yapılacağı Meydan’da çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmaları da yapılacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: