Sincan’da Çevre Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Çevre dostu Sincan Belediyesi, Çevre Haftasını bir dizi etkinlikle kutladı. Saracık Mahallesi Dr. Yıldız Yalçınlar...

Çevre dostu Sincan Belediyesi, Çevre Haftasını bir dizi etkinlikle kutladı. Saracık Mahallesi Dr. Yıldız Yalçınlar İlkokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir program düzenleyen Sincan Belediyesi, gelecek nesillere çevre bilincini aşıladı. Öğrencilerin geri dönüştürülebilen malzemelerle yaptığı gösteri ise izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Sincan Belediyesi, Çevre Haftası kapsamında Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Saracık Mahallesi Dr. Yıldız Yalçınlar İlkokulunda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. ÇEVKO’nun ve Sincan Belediyesi’nin ortak çalışma yaptığı çevre lisanslı firmalarında yer aldığı programda, öğrenciler birbirinden güzel gösteriler sahneledi. Programa; öğrencilerin geri dönüştürülebilen malzemelerden yaptığı müzik aletleri ve geri dönüştürülebilen eşyalardan hazırlanmış 40 ayrı parçadan oluşan kıyafet defilesi damgasını vurdu. Öğrencilerin geri dönüştürülebilen malzemelerden hazırladığı eşya sergisi de program katılanların büyük beğenisini topladı.

Reklam
Reklam

Program sonunda öğrencilerle beraber ağaç diken Sincan Belediyesi, 1000 öğrenciye de doğada çözülebilen kalem, defter, boyama ve hikâye kitabı hediye etti.

Geleceğin teminatı olan çocuklara çevre bilinci aşılamanın çok önemli olduğunu kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza çevre bilincini aşılarken onları da sevindirmeyi ihmal etmiyoruz. Çevre faaliyetlerimizde bizlere desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Sincan halkının desteği ile şehrimiz çevre gönüllüsü bir kent haline geldi. Bu çalışmalarımızı gayret ve azimle sürdürmeye davam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: