Sincan’da Çevre Müfettişleri Yetişiyor

Çevre-Şehircilik Bakanlığı ve Sincan Belediyesi işbirliği ile 4. sınıf öğrencileri birer çevre müfettişi oluyor. Çevre...

Çevre-Şehircilik Bakanlığı ve Sincan Belediyesi işbirliği ile 4. sınıf öğrencileri birer çevre müfettişi oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirilen "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Eğitim Projesi" ile gelecek nesillere daha temiz ve daha güzel bir dünya bırakmak amaçlanıyor. Kentsel Yenileme ve geri dönüşüm hakkında öğrencileri bilgilendiren “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatronun öğrencilerin her birine “Çevre Çiçeği, Çevre Müfettişi” kartları dağıtılıyor.

Reklam
Reklam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çocuklara çevre bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirilen "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Eğitim Projesinin" uygulanacağı Türkiye genelindeki 14 belediyeden biri olan Sincan Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık tarafından çevreyi korumak için gelecek nesillere sorumluluk kazandırmak amacıyla geçen yıl başlatılan “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri olan “Çevre Çiçekleri” adlı tiyatro, Sincan’da sahnelenmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın “Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında ilkokul 4. sınıf çocuklarına çevre bilincini aşılamak amacıyla düzenlediği “Çevre Çiçekleri” tiyatro gösterilerinin ilki Temelli’de gerçekleşti. Sincan’da 8084 öğrenciye sahnelenecek olan oyun, 3 Mayıs’ta sona erecek. Gösteri sonrası öğrencilere “Çevre Çiçeği, Çevre Müfettişi” kartları dağıtılacak. Çevre müfettişleri, gördükleri çevre sorunlarını yetkililere bildirecek. Minik müfettişler, ayrıca Bakanlık ve belediyeler tarafından belirlenen hizmetlerden öncelikli olarak yararlanabilecek. Ayrıca proje kapsamında bu öğrenciler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulacak internet sitesi aracılığı ile sosyal paylaşım sağlayabilecek. Çevre Hattı Alo 181’i aradıklarında da çevre müfettişlerinin şikayetlerine öncelik verilecek. Türkiye genelinde 14 belediyenin çalışmaların sonunda yaklaşık 120 bin öğrenciye tiyatro gösterimi yapılmış olacak.

Reklam
Reklam

Gelecek nesillerin geleceğin teminatı olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Çocuklarımızın okullarına yerleştirdiğimiz atık pil, ambalaj atığı, elektronik atık, atık yağ kutularına olan ilgi ve farkındalık her geçen gün artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın hayata geçirdiği "Temiz Türkiyem Çevre Çiçekleri Eğitim Projesi” de gelecek nesillerimizin çevreyi koruması açısında büyük önem taşıyor. Pilot belediyelerden biri olarak elimizden geleni yaparak çevre müfettişlerinin yetişmesine katkı sağlayacağız. Artık çevreci müfettiş çocuklara emanetiz. Çocuklarımız gibi tertemiz bir ülke de yaşayacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: