Sincan’da Davullu Zurnalı Tahliye Sevinci

‘3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte tahliyeler başladı.‘3. Yargı Paketi’nde yer alan, “Denetimli Serbestlik ve...

‘3. Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesiyle birlikte tahliyeler başladı.

‘3. Yargı Paketi’nde yer alan, “Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu”nda değişiklik yapan yasanın Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, tahliyeler de art arda gelmeye başladı. Denetimli Serbestlik yasası kapsamında cezası 1 yıldan az olan ve iyi halli 3 bin mahkumun tahliye edilmesi bekleniyordu.

TAHLİYE TALEBİNDE BULUNAN 275 KİŞİDEN 50’Sİ SERBEST

Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde, 'Denetimli Serbestlik'ten yararlanma talebinde bulunan 275 mahkumdan 50’sinin talebi kabul edilerek tahliye edildi. Özgür kalmanın sevincini yaşayan mahkumlar, tahliye edilmelerini birbirlerine sarılarak kutlarken, yakınları ise onları davul ve zurna eşliğinde karşıladı. Bayram yerine dönen cezaevinin önünde renkli anlar yaşanırken; yakınları tahliye edilmeyen vatandaşlardan bazıları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘genel af’ talebinde bulundu.

Reklam
Reklam

Yapılan inceleme sonucunda denetimlik serbestlikten yararlanarak tahliye edilen bir kişi, “Allah kimseyi düşürmesin. Dün dilekçe vermeye başladık, bugün de çıkarmaya başladılar” dedi.

İşlemleri tamamlanan 275 mahkumdan 50’si akşam saatlerinde tahliye edilirken, yakınlarıyla beraber cezaevinden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz