Sincan'da Dengeli Beslenme Semineri

Ankara'nın Sincan ilçesinde Güneş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' konulu seminer...

Ankara'nın Sincan ilçesinde Güneş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, 'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' konulu seminer düzenledi.

Eryaman Grand Park Düğün Salonu'nda verilen seminere konuşmacı olarak katılan diyetisyen Deniz Şafak, sağlıklı beslenme ve diyet konularında sunum eşliğinde bilgi verdi. Diyetisyen Şafak, “Sağlıklı ve dengeli beslenerek metabolizma hızınızı artırabilir ve kış aylarında aldığınız kiloları vererek vücudunuzu zinde tutabilirsiniz.” dedi.
Fazla kiloların verilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri sıralayan Şafak, şöyle konuştu: “Az ve sık beslenmek, kan şekerini dengede tutar. Sık sık yendiği için metabolizma sürekli çalışır. Ara öğün atıştırmalarının içeriği çok önemlidir. Bu seçimler çoğu zaman bisküvi, kek, pasta gibi hamur işleri olur. Fakat bunun yerine vitamin değeri yüksek, kalori değeri düşük yiyecekler tercih edilmelidir. Ara öğünlerde meyve, süt, yoğurt, kuru meyve, fındık, badem, ceviz gibi besinler tüketilmelidir. Bu besinler lifli oldukları için, tok tutarlar ve sindirim sistemini çalıştırır.”

Reklam
Reklam

DÜZENLİ SU İÇİLMELİ

"Uyuyan metabolizmayı uyandırmanın en iyi yolu düzenli su içmektir" diyen Deniz Şafak, şöyle devam etti: “Herkesin günlük alması geren su miktarı kilosuna göre değişir. Kışın ter yoluyla su kaybedilmediği için yaza göre daha az su tüketilebilir. Günlük ortalama 1,5-2 litre su yeterlidir. Çay, kahve gibi içecekler suyun yerini asla tutmaz. Kış aylarında ısınmak için bu içecekler daha çok tüketilir ancak aşırı tüketilirse kafein yüklenmesine sebep olabileceği unutulmamalıdır.”

LİFLİ GIDALAR ÖNEMLİ

En zengin lif kaynağı olan meyve ve sebzelerin liflerini alabilmek için mümkün olduğu kadar çiğ tüketmek gerektiğini söyleyen diyetisyen Şafak, “Lifli beslenmek hem mideyi hem de bağırsakları çalıştırır. Kabuklu yenebilen meyvelerin kabukları soyulmamalıdır. Ayrıca meyvelerin sularını sıkmak yerine kendilerini tüketmek daha sağlıklıdır. Kuru baklagiller haftada en az 3 kez tüketilmelidir.” diye konuştu.

DÜZENLİ SPOR YAPIN

Sağlıklı beslenme ve diyet yaparken spor yapmanın önemine değinen şafak, hareketsizliğin metabolizma hızını yavaşlattığını, vücuttaki yağ oranını artırdığını belirtti. "Egzersiz özellikle kış aylarında en çok ihmal edilen konuların başında gelir" diyen Deniz Şafak, şöyle devam etti: “Soğuk havanın da etkisiyle birçok bahane ile sürekli ertelenir. Oysa egzersiz metabolizmayı hızlandırmak için en etkili yollardandır. Egzersiz için mutlaka bir spor salonuna gitmek gerekmez. Hava koşullarının uygun olduğu zamanlarda yürüyüşler yapılabilir. Evde basit hareketler yapmak da faydalıdır.”

Reklam
Reklam

Seminere Güneş Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ülkü Koca, dernek yöneticileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonunda dernek başkanı Ülkü Koca, Şafak’a çiçek takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: