Sincan’da Kutlu Doğum Programına Yoğun Ilgi

Ankara Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AKÇADER) Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, "Peygamber Efendimiz (SAV)...

Ankara Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AKÇADER) Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında, "Peygamber Efendimiz (SAV) İnsanlık Onuru" temalı program düzenlendi.

Samanyolu Yusuf Tanık İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kur'an tilaveti ile başlayan programda Ankara Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AKÇADER) Başkanı Tahir Çetinkaya açılış konuşmasında, "Bu günler yeniden 'Bismillah' demek için bulunmaz bir fırsat. Bu nedenle, Efendimiz (SAV) sanki yeniden teşrif etmiş gibi hazırlanmalı, bizlere emanet olarak bıraktığı Kitap ve Sünnet’e yeniden sarılmalıyız. Efendimiz (SAV) bu topluma gelseydi, Mekke'de yaptığını yapar, herkesle diyalog kurabileceği bir zemin oluştururdu." dedi. Çetinkaya, günümüz toplumlarının da ortak paydalarda buluşması ve kaynaşması gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı yazar Kamil Şatır, Peygamber Efendimiz (SAV) konulu konferans verdi. Efendimizin hayatının örnek alınması halinde dünyaya barışın hakim olacağını belirten Şatır, insanlığın Hz. Muhammed'i(SAV) birlikte onurlandığını, Kutlu Doğum'un şerefli doğum demek olduğunu söyledi.

Programda yapılan sema gösterisi davetliler tarafından büyük alkış aldı. Davetliler Program sonunda Peygamber Efendimizin(SAV) Sakal-ı Şerif'ini görmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Zaman zaman izdiham yaşanan Sakal-ı Şerif'i ziyaret sırasında vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Programa İlahiyatçı Yazar Kamil Şatır, Ankara Çalışanları Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AKÇADER) Başkanı Tahir Çetinkaya, yönetim kurulu üyeleri, ve vatandaşlar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: