Sincan’da Kütüphaneler Dolup Taşıyor

Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla beraber kütüphaneler yenilenen yüzüyle vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Yaz tatilinde...

Yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla beraber kütüphaneler yenilenen yüzüyle vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Yaz tatilinde hafta sonları kapalı olan kütüphaneler, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerden ve öğretmelerden gelen yoğun istek üzerine cumartesi günleri de hizmet vermeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek vermesiyle kitap hazinesini daha da çeşitlendiren Sincan Halk Kütüphaneleri, öğrencilere temiz, ferah ve sessiz ortamda ders çalışma imkanı sunuyor. Kaynak konusunda hiçbir problemin yaşanmadığı kütüphanelerde bilimden sanata, edebiyattan coğrafyaya kadar birçok türde kitap rahatlıkla bulunuyor. Binlerce üyesi ve çok sayıda kitap çeşidiyle güler yüzlü personelin hizmet verdiği Sincan Halk Kütüphanelerine ilgi her geçen gün artıyor. Sincan, Fatih ve Yenikent’te bulunan halk kütüphanelerinde öğrencilere ödev ve araştırmalarını yapabilmeleri için pek çok kaynak ücretsiz olarak verilirken, aynı zamanda çalışma odalarıyla sessiz ve sakin bir ortam da sunuluyor. Kütüphanelerde ayrıca öğrencilerin ödev ve araştırmalarına yardımcı olması için bilgisayar odaları da bulunuyor. Ücretsiz internet hizmetinin de sunulduğu kütüphanelerde öğrencilerin ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu her şeye en kolay ve hızlı olarak ulaşmaları mümkün.

Reklam
Reklam

Kitap okumanın önemini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “Kültür ve Turizm Bakanlığımıza Sincan’daki kütüphanelerimize verdiği destek için çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalara bizler de belediye olarak elimizden gelen yardımı yapma gayreti içindeyiz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sincan Belediyesi’nin ortak çalışmasının ürünü olan halk kütüphanelerinden yararlanmak isteyen öğrenci ve vatandaşlar, nüfus cüzdanı ile başvurarak kütüphaneye üye olabiliyor. Üye olduktan sonra ise kütüphanenin sunduğu her türlü imkandan vatandaş ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. 98 bin üye kaydının bulunduğu kütüphaneler, yeni üyelerini de sabırsızlıkla bekliyor.

Sincan’da merkezdeki Çalkın Kütüphanesi, Fatih'teki Sincan İlçe Halk Kütüphanesi ve Yenikent’teki Yenikent Kütüphanesi olmak üzere üç tane halk kütüphanesi bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: