Sincan’ın Başarılı Öğrencilerine Belediyeden Kültür Gezisi

Sincan Belediyesi, gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçede takdir belgesi alan lise...

Sincan Belediyesi, gelecek nesillere tarihi ve kültürel yerleri tanıtmak için ilçede takdir belgesi alan lise öğrencilerini Çanakkale gezisine götürüyor.

Her yıl belli periyotlarla Çanakkale ve Konya gezileri düzenleyen Sincan Belediyesi, bu yıl da öğrencilere karne hediyesi olarak tarihi ve kültürel mirasları görme imkanı sağlıyor. Sincan’da takdir belgesi alan tüm lise öğrencilerine Çanakkale gezisi hediye eden Sincan Belediyesi, öğrencilerin büyük beğenisini topluyor. İlk kafileyi geçtiğimiz günlerde Çanakkale’ye götüren belediye, 12 Nisan’a kadar bin 634 öğrenciyi gezilerle buluşturmayı hedefliyor. Çanakkale’yi görmekten büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, atalarının büyük mücadele verdiği toprakları görme imkanı sağlayan Sincan Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Sincan Lisesi öğrencisi Emine Nur Kalay, “Okulda bizi tarih derslerimizde Çanakkale yazılan benzersiz destan anlatılırken, her zaman Çanakkale’ye gitmek isterdim. Bugün Çanakkale’ye giderek tarih kitaplarında okuduğumuz destanın izlerini kendi gözlerimle gördüm. Herkesin mutlaka gelip görmesini öneriyorum. Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya bizleri düşünerek böyle bir gezi hediye ettiği için de çok teşekkür ediyorum. Derslerime daha çok çalışıp, seneye de gelmek için emek vereceğim” dedi.

Reklam
Reklam

Gelecek nesillere kültürel değerlerin tanıtılmasının çok önemli olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise, “Ülkemizin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerine düzenlediğimiz gezilerle, seyahat imkanı olmayan hemşerilerimize, ecdadımızın tarih yazdığı mekanları, medeniyetimizin kültür merkezlerini görme imkanını sağlıyoruz. Bunun yanı sıra takdir belgesi alan lise öğrencilerimizi de karne hediyesi olarak Çanakkale’ye götürüyoruz. Böylece öğrencilerimizin derslerine daha fazla çalışmasını amaçlıyoruz. Vatandaşlarımıza ve gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi tanıtmak, sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gereği olarak devam edecektir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: