Sındırgı Hisaralan Kaplıcaları 10 milyon dolarlık termal otelle tanıtılacak

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan ve yüzyıllardır kullanılan Hisaralan Kaplıcaları'nın tanıtımı için bölgeye, 10 milyon dolara...

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bulunan ve yüzyıllardır kullanılan Hisaralan Kaplıcaları'nın tanıtımı için bölgeye, 10 milyon dolara mal olacak beş yıldızlı termal otel yapılıyor.
Birçok hastalığın tedavi sürecinde etkili olduğu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan termal sudan faydalanmanın bugüne kadar birkaç pansiyonla sınırlı kaldığını belirten otelin sahiplerinden Oğuzhan Demirbaş, ilk etapta 240 yataklı planlanan tesisin 2012 Mart ayında hizmete gireceğini söyledi. İnşaatın büyük bölümü tamamlanan, bölgenin en büyük termal otellerinden birisi olacak Hisaralan Termal Resort Otel, 50 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Demirbaş, 2008 Mayıs ayında temeli atılan tesisin yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını belirterek, "Resmi açılışı 2012 Mayıs ayında yapmayı planlıyoruz. Babam Mehmet Demirbaş ve kardeşim Bayram Demirtaş ile birlikte böyle bir yatırıma karar verdik. Yıllardan beri bölgede küçük çapta kaplıca hizmeti veriliyor. Son yıllarda Türkiye'de termal yatırım atağı başladı. Biz de doğup büyüdüğümüz bölgeye böyle bir yatırım yapmaya karar verdik. Hisaralan'ın onlarca noktasından 98 derece çıkan termal su, binlerce yıldır yer değiştirerek travertenler oluşturmuştur. Aşamalı olarak hizmete girecek olan tesisimiz ilk etapta 240 yataklı olacak, daha sonra 440 yatak kapasitesine ulaşacak. Sındırgı merkeze 18 km mesafede bulunan tesis, eski İzmir-İstanbul kara yolu üzerinde." dedi.
Tesisin kurulduğu alanın dört tarafının ormanlarla çevrili olduğunu aktaran Oğuzhan Demirbaş, Marmara ve Ege bölgelerinin ikinci büyük dağı olan bin 769 metre râkımlı Ulus'un eteklerinde kurulduğunu söyledi. Ormanlık alan eteklerde fıstık ve karaçamla başladığını belirterek, "Yükseklere doğru meşe, çınar, ladin ve kayın ağaçlarıyla devam eder. Dağın kuzey vadisinde yerini, ülkemizde en kaliteli endüstriyel ahşap üretiminin kaynağı olan Dursunbey çam ormanlarına bırakır. Tesis, her yıl yenileri keşfedilen 150'den fazla endemik bitkiye sahip olan Balıkesir ili sınırları içinde, güneyinde yemyeşil tepelerle çevrili Çaygören Barajı, kuzeyinde ise Ulus Dağı ile kuşatılmış 50 bin metrekare alanda yer almaktadır. Tesisimizde 60 standart oda, 8 süit, 24 apart ve 2 engelli odası bulunmaktadır. Ayrı ayrı tasarlanan bay ve bayan kapalı açık yüzme havuzlarının yanı sıra SPA, terapi merkezi, güzellik salonu, spor alanları, gezinti parkurları, seraları, çiçek bahçeleri, manzara köşeleri, balık havuzları ve kuş kafesleri yer alıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

'İLÇEMİZDEN GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ'
Sındırgı'nın son yıllarda yaşadığı göçlerle özellikle köylerde nüfusun hızla azaldığına dikkat çeken Demirbaş, bu süreci tersine çevirecek yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Tesisin doğrudan ve dolaylı olarak Sındırgı ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Demirbaş, "İşgücü, mal ve hizmet olarak çevreye yapacağı doğrudan katkıların yanı sıra düzenlenecek günübirlik turlarla gelen misafirlerin yörenin kültürünü ve el sanatlarını tanıma ve yöre halkıyla iletişim imkanı sağlanarak, köylere hem ekonomik hem de sosyal katkı yapılacaktır. Tesisimizde ilk etapta 60 personel hizmet verecek. Ayrıca Yörük aşiretinin örf âdetleri ve geçmişlerini yansıtan sanat eserleri olarak bilinen doğal boyaları, dokuma teknikleri, özgün renk ve motifleriyle Yağcıbedir halıları başta olmak üzere yörede işlenen sepet, ağaç, bakır gibi pek çok el sanatı ürünü tesiste sergilenecek ve satılacak." şeklinde konuştu.

'SAĞLIK VE DOĞA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK'
Otelin konumu ve bölgenin temiz havası sebebiyle sağlık turizminin yanı sıra doğa turizminin de yapılabileceğini ifade eden Oğuzhan Demirbaş, ayrıca hobi ve kuş bahçesi gibi farklı faaliyet alanları da olacağını vurguladı.
Tesis içindeki 350 kişilik toplantı salonunun, bölgeyi kongre turizmi açısından hareketlendireceğini aktaran Demirbaş, "Ayrıca temiz havası nedeniyle yapacağımız futbol sahalarıyla takımların burasını kamp turizmi olarak tercih etmesini hedefliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz