Sındırgı’da Kaybolan Balıkçıyı Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Çaygören Barajı'nda alabalık üretimi gerçekleştiren ve 8 Mayıs’ta kaybolan Mehmet Sayın’ı (37)...

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Çaygören Barajı'nda alabalık üretimi gerçekleştiren ve 8 Mayıs’ta kaybolan Mehmet Sayın’ı (37) arama çalışmaları devam ediyor.

Sayın’ı kaybolduğu günden beri Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Su altı Arama Grup Amirliğine bağlı ekipler aramış, bir sonuç alamamıştı. Sayın’ı son olarak Jandarma Genel Komutanlığı Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Su Altı Arama timine mensup 15 uzman aramaya başladı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığının talebi ile 13 Mayıs günü askeri kargo uçağıyla kendi ekipman ve malzemeleri ile Balıkesir’e gelen JAK’lar barajda planlı olarak arama yaptı. Ekiplerin belirledikleri güzergahta 10 dalgıç peyder pey dalış gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Kayıp Sayın’ın yakınları bir umutla çalışmaları yakından takip ediyor. Mehmet Sayın’ın abisi Erol Sayın, “Kardeşim eşi ile birlikte alabalık tesislerindeki barakaya gitmiş. Kıyıda bıraktığı yavru alabalıkları almak için eşinin yanında ayrılmış. Çarşamba günü saat 23.00 sularından bu yana haber alınamıyor. Kardeşimi AFAD ve Çanakkale’den gelen su altı ekipleri perşembe ve cuma günü aradı. Keşke ilk arama çalışmalarına JAK’larla başlasaydı, şimdiye bir sonuç alınacağını düşünüyorum. Sonuçta herkes görevini yaptı. Başta Sayın Kaymakamımız Hüseyin Çelik olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri baraj yüzeyinde tarama yaparken, İl Jandarma Komutanlığı personeli de karadan kıyı kesimlerde arama faaliyetlerinde bulundu. Çaygören Barajı'nda balıkçıyı arama çalışmalarını İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldağ da yerinde takip etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: