Sındırgı'nın FÜTZ Analizi Hazır

Sındırgı'nın Fırsatları, Üstünlükleri, Tehditleri ve Zayıflıklarını (FÜTZ) belirlemek amacıyla oluşturulan rapor tamamlandı.

Sındırgı'nın Fırsatları, Üstünlükleri, Tehditleri ve Zayıflıklarını (FÜTZ) belirlemek amacıyla oluşturulan rapor tamamlandı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Sındırgı Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Halil İbrahim Özmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya Sındırgı Kaymakamlığı'nın talebiyle başladıklarını söyledi.

Sındırgılıların değerlerinin farkında olmadığını belirten Özmen, şu bilgileri verdi:

"Öncelikle farkındalık kazandırmayı amaçladık. İlçenin gelişememesinde göç önemli etken. Derlediğimiz verilere göre nüfusun yüzde 52'si 35 yaş altı. İlçe genelinin nüfusu 39 bin. Bunun yüzde 70'i 25 yaş üstü. Kaplıcaları, doğası yeterince tanıtılamıyor. Yüz ölçümünün yarısı ormanlık alan, orman ürünlerini işleme tesisi yok. En kaliteli ve zengin kaolen yatakları Sındırgı'da, ancak onu da işleyecek tesis yok. Yine önemli miktarda salatalık, domates ve salçalık biber üretimi var, fakat bir salça fabrikası yok."

Reklam
Reklam

Özmen, rakamları güncelleyip CD ve kitapçık şeklinde basımının yapılacağını kaydetti.

Muhabir: Necip Karatuna / Mehmet Bayer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: