Sinekle Mücadele Aralıksız Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların rahat bir yaz geçirmesi için sinekle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi, Adanalıların rahat bir yaz geçirmesi için sinekle mücadeleyi aralıksız sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı birimler Şubat ayında başlatılan larva mücadelesiyle birlikte mücadeleyi uçkuna karşı da yoğunlaştırmış durumda. Çalışmalar özellikle rögarlar ve apartmanların bodrum katlarında yoğun olarak devam ederken, bu konuda vatandaşların da duyarlı olması isteniyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, etkin olarak sinekle mücadele gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz belediye olarak görevimizi yapıyoruz. Ancak özellikle apartman sakinleri ve yöneticileri de duyarlı olmalı. Apartmanların bodrum katlarında biriken sular sinek üreme merkezine dönüşüyor. Ayrıca güneş enerji sistemlerinden damlayan sular da sineklerin üremesine yol açıyor. Adanalılar da duyarlı olursa bu mücadele daha başarılı sonuçlar verir" dedi.

Reklam
Reklam

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya da, rögarlarda sisleme yaptıklarını ve bu çalışmaya uygun 6 araçla bu sislemenin devam ettiğini söyledi.

Adana'da rögar sisleme aracının ilk kez bu yıl kullanıldığını belirten Cemalettin Kaya, "Larvalar kanallara gizleniyor ve burada ürüyor. Biz bunun önlemini almak için rögar kapaklarından ilaç veriyoruz. Diğer kapaktan ilaç çıkana kadar bu işlem devam ediyor. Sonra tablet yerleştiriyoruz. Her 20-25 günde bir kez bu işlem yapılıyor" şeklinde konuştu.

Cemalettin Kaya, gece 24, gündüz de 14 araç ile larva ve uçkun mücadelesini sürdürdüklerini kayderek, şöyle devam etti:

"Biz bu çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz. Adanalıları bilinçlendirmek için broşürler yaptırdık. 328 82 72 numaralı şikayet hattımız var. 24 saat bizi arayabilirler. Araç takip sistemi ile de araçlarımızı kontrol ediyoruz. Şunu da belirtmek gerekiyor ki sislemeyi sadece kanallarda yapıyoruz. Uçkuna karşı dumansız ilaç kullanıyoruz. Çünkü dumanlı ilacın kullanımı bakanlıkça yasaklandı. Şimdi farklı duman yapmayan bir ilaç kullanıyoruz. Vatandaş duman görmeyince mücadele yapılmıyor sanmasın."

Reklam
Reklam

Reşatbey Mahallesi'nde apartmanlarda kapıcı veya yönetici olmamasından dolayı bodrumların ilaçlanması ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirten Cemalettin Kaya, bu konuda apartman sakinlerinden kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: