Sinema sanatçısı Haluk Kurdoğlu öldü

İSTANBUL (İHA)- Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Haluk Kurdoğlu, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Haluk Kurdoğlu (72), omuriliğindeki bir kırık nedeniyle, 17 Eylül günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne başvurmuştu. Burada yapılar tetkiklerin ardından ameliyata alınan Kurdoğlu, sabah saatlerinde fenalaştı. Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Kurdoğlu'nun kalbi, saat 18.45 sıralarında aniden durdu. Kurdoğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 19.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Haluk Kurdoğlu 1932 yılında Aydın'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek bölümü mezunu olan Kurdoğlu, 1953-1997 yılları arasında Devlet Tiyatroları'nda oyuncu olarak görev yaptı. 1969 yılında bir yıl süre ile Londra Royal Shakespeare Academy'de çalışmalara katıldı.

1982-1985 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak ders veren Kurdoğlu, 1997 yılından beri özel tiyatrolarda oyuncu olarak çalışmaktaydı. Kurdoğlu bugüne kadar 119 oyunda görev aldı.

Tiyatronun yanı sıra sinema filmlerinde de oynayan Kurdoğlu, bugüne kadar Yorgun Savaşçı, Bir Yudum Mutluluk , Kuruluş, Minyeli Abdullah ve Abdülhamit Düşerken gibi pek çok filmde de rol aldı. Kurdoğlu ayrıca, birçok filmde seslendirme yapmıştı.