Sinema Tarihinde En Romantik 10 Öpüşme Sahnesi

Filmler için romantizm artık geçti dense de, hiç kuşkusuz güzel yazılıp, oynanmış bir öpüşme sahnesi vardır mutlaka. Kendimizce bulabildiklerimizi sizinle paylaşalım dedik.

  1. Spiderman ( 2002 )

Spiderman karakterine hayat veren Tobey Maguire'nin aşık olduğu kadın Mary Jane'i canlandıran Kirsten Dunst'ı kurtarmasının ardından aldığı bu romantik mi romantik öpücük sinemanın en efsanevi sahnelerinden birisi diyebilirim.

  1. Rüzgar Gibi Geçti ( 1939 )

Kuzey - Güney savaşının yaşandığı o yıllarda trajik bir aşk dörtgeni ve bu dörtgenin kahramanlarından olan Scarlett ve Rhett'ı canlandıran Vivien Leigh ile Clark Gable'ın aşk yaşadığı sahnelerde ölümsüzlerden. 3. İnsan Yaşadıkça ( 1953 )

Yasak aşkın kahramanları. Başçavuş Milton Warde rolünü canlandıran Burt Lancaster ve Yüzbaşı Holmes'un karısı Karen'ı oynayan Deborah Kerr'in deniz kenarında öpüştükleri sahne şüphesiz sinema tarihinin enleri arasında sayılabilir. 4. Alacakaranlık ( 2008 )

Vampir Edward'a hayat veren Robert Pattinson ve fani sevgilisi Bella Swan'ı canlandıran Kristen Stewart'ın aşk yaşadığı sahneyide yabana atmamak gerek bence. 5. Not Defteri ( 2004 )

Değirmende çalışan bir işçi olan Noah karakterini canlandıran Ryan Gosling ve zengin bir aile kızı karakterini canlandıran Allie Hamilton'u oynayan Rachel McAdams'ın bir karnavalda tanışmasıyla başlayan aşk hikayesini konu alan filmdeki bu aşk dolu sahnede unutulmaması gerekenlerden. 6. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler ( 1937 )

Bu sahneyi bilmeyen yoktur diye düşünüyorum? 7. Titanic ( 1997 )

Tarihin en büyük deniz kazalarından birisini konu alan bu filmde yaşanan aşk hikayesinin başrollerini oynayan Jack Dawson ile Rose DeWitt'i canlandıran Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet'in geminin güverte kısmında öpüştükleri sahnede tıpkı kaza gibi tarihe adını yazdırdı. 8. Lady ile Sokak Köpeği ( 1955 )

Asil bir ev köpeği olan Lady'nin ev dışındaki yaşamı ve aşkı keşfini konu edinmiş olan bu animasyon filminde altın kalpli sokak köpeği Trump ve Lady'in o masum öpücüğü tüm sinemaseverleri etkilemiştir diye düşünüyorum. 9. Yeni Bir Başlangıç ( 1996 )

Tom Cruise'un canlandırmış olduğu başarılı iş adamı Jerry Maguire ve güzel nişanlısı Avery Bishop'u oynayan Renee Zellweger'ın öpüştüğü sahne hafızalara kazındı. 10. Hayalet ( 1990 )

Ölen Sam Wheat'ı canlandıran Patrick Swayze'nin falcı bir kadın sayesinde iletişim kurduğu sevgilisi Molly Jensen'ı oynayan Demi Moore'la farklı bir boyutta buluşarak öpüştüğü sahne sinemaseverlerin beğenisini kazanmıştır diye düşünüyorum.

Reklam
Reklam