Sinema Tarihinin En Psikopat 10 Karakteri

Sinema tarihinin onlarca kötü karakteri arasından kendilerine has özellikleri ile sıyrılan 10 psikopat ile tanışalım.

Alex DeLarge - Otomatik Portakal

Stanley Kubrick'in Anthony Burgess'in aynı isimli eserinden (A Clockwork Orange) uyarladığı 137 dakikalık efsane filmde Alex bize psikopatlığın kitabının nasıl yazıldığını gösteriyor.

Norman Bates - Sapık

Alfred Hitchcock'un ve hatta sinema tarihinin en sevilen filmlerinin başında gelen kült yapım Sapık'ta (Psycho) Anthony Perkins'in hakkını vererek oynadığı bu karakter, sinema tarihindeki en ''normal'' gözüken ama bir o kadar da psikopat olan karakter. Anton Chigurh - Yaşlılara Yer Yok

Yakın zamanda gördüğümüz şüphesiz en ürkütücü karakter olan Anton Chigurh, Javier Bardem'in mükemmel oyunculuğu ile adını kült karakterler arasına yazdırdı. Bu donuk bakışlı, karizmatik katil kadar insanı geren sinema karakteri pek azdır. Yaşlılara Yer Yok'u (No Country For Old Men) tek başına izleme sebebi olabilir.

Reklam
Reklam

Patrick Bateman - Amerikan Sapığı

Sineman tarihinin en ilginç seri katillerinden olan Patrick Bateman. Gündüzleri işkolik, mükemmeliyetçi ve nazik Patrick geceleri tam bir psikopata dönüşüyor. Christian Bale'in karakteri yaşayan oyunculuğu ile birlikte adını en psikopatlar arasına zorlanmadan yazdırıyor.

Annie Wilkes - Ölüm Kitabı

Stephen King'in aynı adlı eserinden çevrilmiş Ölüm Kitabı (Misery) ile tanıdığımız bu tam anlamıyla sadist karakter sinema tarihinin en unutulmaz kadın psikopatları arasındadır muhtemelen. Hastalık derecesinde sevdiği ünlü yazarı evinde ''misafir ederken'' yaptıkları ile belkide en psikopat kadın karakter ünvanını hak ediyor.

John Doe - Yedi

1995 yılında gösterime girdikten sonra oldukça fazla ses getiren Yedi'de (Se7en) Kevin Spacey'nin canlandırdığı John Doe da efsane kötü karakterler arasında kendine yer edindi. Tabi bunda Spacey'nin payı büyük. Filmin son sahnesi ile psikopatlığına epik bir nokta koyan Doe, dedektifleri gerdiği kadar izleyiciyi de geriyor.

Jack Torrance - Cinnet

Yine bir Stephen King karakteri yine overdose psikopatlık. King'in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan, yönetmenliğini usta yönetmen Stanley Kubrick'in yaptığı Cinnet (The Shining) bir çok otoriteye göre en iyi korku filmi olarak değerlendiriliyor. Jack Torrance karakterini, Jack Nicholson'un oyunculuğunu da göz önüne alırsak, sinema tarihinin en psikopat karakterleri listesinde ilk sıraya koymamıza kimse hayır demez.

Reklam
Reklam

Norman Stansfield - Leon

Leon'da Gary Oldman'ın canlandırdığı bu psikopat karakter hakkında fikir sahibi olmak için filmin başında klasik müzik eşliğinde, çoluk çocuk demeden yaptığı katliama göz atmak yeterli olacaktır.

Begbie - Trainspotting

Yine bir kitap uyarlaması olan filmde uyuşturucu kullanmayan ama sudan daha fazla alkol tüketen Begbie özellikle bar sahnesinde anlattığı hikaye ve sonrasında ettiği kavga ile izleyicileri mest ediyor diyebiliriz. Robert Carlyle'ın efsane oyunculuğundan söz etmeden geçmek olmaz tabii. Filmi izlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.

Joker - Batman

Filmden sonra ölen Heath Ledger'in muhteşem ötesi performansı ile şüphesiz en iyi Joker olarak değerlendirebileceğimiz son Joker. Dahi psikopatların en çok sevileni. O efsane repliği akıllara kazıyan adam; ''Why so serious?''.