Singapur Havayolları'na ait ilk A380 teslim edildi

TOULOUSE (İHA) - Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380, üretim aşamasında yaşanan sorunlar nedeniyle aylar süren ertelemelerin ardından ilk sahibi olan Singapur Havayolları'na teslim edildi. Uçak, yeni evi Singapur'a doğru yola çıktı.

Havacılık devi Airbus tarafından üretilen dünyanın en büyük yolcu uçağı A380'lerin ilki Singapur Havayolları'nın oldu. Siparişi, üretimde yaşanan çeşitli aksaklıklar nedeniyle aylarca ertelenen A380, Airbus'ın Fransa'nın Toulouse kentindeki merkezinde düzenlenen törenin ardından Singapur Havayolları'nın yetkililerine teslim edildi.

Reklam
Reklam

73 metre uzunluğundaki jet, pilotları ve uçuş teknisyenleri ile birlikte Singapur'a doğru yola çıktı. İlk tarifeli seferini 25 Ekim'de Singapur'dan Sydney'e yapacak olan
A380'in biletleri ise haftalar öncesinden açık artırma usulü ile satılmıştı. Satılan biletlerden 1.3 milyon dolar gelir elde edildiği ve toplanan paranın hayır kurumlarına aktarılacağı açıklanmıştı. Bu arada isminin açıklanmasını istemeyen biri ilk uçuşta yer alabilmek için 100 bin dolardan fazla bir ödeme yapmıştı.

Öte yandan Singapur Havayolları, 800'ün üzerinde yolcu taşıma kapasitesine sahip A380'lerin 471 yolcu kapasitesi olan modelini tercih etti.